KıbrısKültür SanatManşetToplum

Fikret Demirağ şiirlerle anılacak

Şiir dinletileri, belgesel gösterimi, müzik dinletileri, panel ve tarih gezisi ile zenginleşen iki günlük festival bu yıl da şiir severlerin buluşma noktası olacak

Şiir dinletileri, belgesel gösterimi, müzik dinletileri, panel ve tarih gezisi ile zenginleşen iki günlük festival bu yıl da şiir severlerin buluşma noktası olacak.

ULUSLARARASI KATILIM
Kıbrıs adasının önemli şairlerinden Fikret Demirağ’ın hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan ve daha sonra uluslararası boyutta bir şiir festivaline dönüşen Lefke “anma” etkinlikleri bu yıl da yine Lefke bölgesinde çeşitli mekânlarda gerçekleşecek.

ŞİİR SEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI
“Kardeşim Barışı Ne Zaman Yapacağız” belgisi ve “Şiirde Çeviri” Ana temasıyla 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali’nin bu yılki konuk dili Fransızca olurken,  Kıbrıs ve yurtdışından onlarca şairin katılımı ile “Festival Antolojisi” kitabının basımı, şiir dinletileri, belgesel gösterimi, müzik dinletileri, panel ve tarih gezisi ile zenginleşen iki günlük festival bu yıl da şiir severlerin buluşma noktası olacak.

FESTİVAL 2 GÜN SÜRECEK
Tamer Öncül, Hasan Karlıtaş, Yusuf Nidai, Emine Demirağ, Aziz Kaya ve  Zeki Ali’den oluşan Festival Komitesi’nin Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği ile işbirliği içinde sürdürdüğü festivale her yıl sayıları artan onlarca kurum katkı koyuyor. 25 Kasım Cumartesi Lefke Ağaçlı kahvede başlayıp, Vasıf Palas’ta sürecek etkinlikler, Lefke Çevre Ve Tanıtma Derneği /Lefke Evi’nde gerçekleştirilecek açılış kokteyliyle tamamlanacak ve 26 Kasım Pazar gün etkinlikler ise Bademliköy Fikret Demirağ Şiir Tepesi’nde yer alacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu