KıbrısKültür SanatManşetToplum

Fikret Demirağ şiirlerle anıldı

6’ncı Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali, “Kardeşim barışı ne zaman yapacağız?” belgisi ve “şiirde çeviri” ana temasıyla Lefke’de gerçekleştirildi

6’ncı Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali, “Kardeşim barışı ne zaman yapacağız?” belgisi ve “şiirde çeviri” ana temasıyla Lefke’de gerçekleştirildi.

SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
“Kardeşim Barışı Ne Zaman Yapacağız!” sloganı ile düzenlenen VI. Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali, harika bir final ile sona erdi. Şiir ve müzik, sanatın birleştirici gücünü gösterdi. Lefke çok değerli bir etkinliğe ev sahipliği yaparken, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği örnek bir iş birliği gösterdi. Festivalde, Zeki Ali ve Neşe Yaşın’ın sunuş yazılarını yazdığı ve bugüne dek festivale katılan 15 ülkeden 61 şairin şiirlerinin derlendiği “Festival Antolojisi” festivalde okurla buluşturuldu.

FESTİVALE BÜYÜK KATKI
VI. Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali’nin ilk günü; 25 Kasım Cumartesi günü Lefke Ağaçlı kahvede gerçekleştirildi. Tamer Öncül, Hasan Karlıtaş, Yusuf Nidai, Emine Demirağ, Aziz Kaya ve Zeki Ali’den oluşan festival komitesinin yanı sıra, festivale; Lefke Türk Belediyesi, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, KTIMB, CTP, YKP, HP, TDP, Lefke Turizm Derneği, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Bademliköy Muhtarlığı ve Vuni King Otel katkı koydu.

ULUSLARARASI KATILIM
Aliye Ummanel, Andreas Chrysanthou, Androulla Shati, Burçak Midilli, Emel Kaya, Fatma Akilhoca, Gündoğdu Gencer, Halil Karapaşaoğlu, Hüseyin Bahca, Jenan Selçuk, Maria Sakalli, Marios Georgiou, Martha Apostolides, Mehmet Kansu, Meletis Apostolides, Mihailis P. Hristofidis, Mine Ömer, Nafia Akdeniz, Neşe Yaşın, Raşit Pertev, Salamis Ayşegül Şentuğ, Tamer Öncül, Tuğçe Tekhanlı, Ümit İnatçı, Yorgos Moleskis, Balazs F. Atilla  (Macaristan), Claire Lajus (Fransa), Deniz Dağdelen Düzgün (Türkiye), Ferda Fidan (Fransa) ve Lale Alatlı (Yunanistan), festivale katılan sanatçılar oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu