GenelKıbrısManşetSpor

Filenin süperleri DAÜ ve Vakıflar

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen 2022 Büyükler Ligi sezonu Süper Kupa finalleri ile tamamlandı.

VOLEYBOLDA SEZON SÜPER KUPA İLE KAPANDI

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen 2022 Büyükler Ligi sezonu Süper Kupa finalleri ile tamamlandı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda önceki akşam oynanan finaller sonucunda kadınlarda Süper Kupa şampiyonu Doğu Akdeniz Üniversitesi, erkeklerde ise Süper Kupa şampiyonu Vakıflar oldu.

DAÜ KADINLARINDAN SÜPER SEZON

Kadınlarda 20. Süper Kupa’nın sahibi Doğu Akdeniz Üniversitesi oldu. Final mücadelesinde rakibi Karpaz Gate Marina’yı (KGM) 3-0 mağlup eden DAÜ kadınları kupayı müzesine götürürken bu sezon kadınlarda tüm kupaları kazanmayı başardı ve sezona damga vurdu. Finalin ardından düzenlenen törende takımlara kupa ve madalyaları Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü tarafından takdim edildi. Müsabakada görevli hakemlere anı madalyaları Ceza Kurulu üyesi Hasan Özbaylı verdi.

VAKIFLAR’IN İLK KUPASI SÜPER

Erkeklerde Süper Kupa finali müthiş çekişmeye sahne oldu. Vakıflar ile Mağusa Spor Akademisi (MSA) arasında çekişmeli geçen mücadele 135 dakika sürerken kazanan taraf Vakıflar oldu. Toplam 5 set süren mücadelede son seti 15-8’lük üstünlükle kazanan Vakıflar, MSA’yı finalde 3-2 yendi. Vakıflar, hem lig şampiyonluğunu hem de Rauf Denktaş Kupası’nı kazanan MSA’ya Süper Kupa şansı vermedi ve bu sezonki ilk kupasını kazandı. Finalin ardından düzenlenen törende takımlara ödülleri federasyon başkanı Enver Kaya ve asbaşkan Hasan Zabitoğlu tarafından verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu