KıbrısManşet

Filiz Besim’den ay sonuna kadar kapanma önerisi: “Bir şekilde yaşarız ama giden canlar geri gelmeyecek”

Eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, ay sonuna kadar ülkenin kapanması gerektiğini ifade ederek, “Bir sokum ekmeği illaki bulup yaşarız ama giden canlar geri gelmeyecek” dedi.

Eski Sağlık Bakanı Filiz Besim, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, bugün koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 79 yaşındaki M.K. için “Allah rahmet eylesin diyorum. O tüm ömrünü çocuklarına adamış gerçek bir Kıbrıslı acılı bir kadındı. Ruhu şad olsun” dedi.

Besim, “Ekonomi ekonomi demeyip yılbaşından önce önerilenleri yapıp kapansaydık bu canlar gitmez, bu virüs bu kadar yayılmaz, insanlar bu kadar perişan olmaz ve travmalar yaşanmazdı” ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

“Çok bağırdık, dinletemedik. Ama bilin ki bu yaşananların vebali bu kararlara imza atanlardadır. Yönetemeyip halkı karanlıklara sürükleyenlerdedir”

Yine uyarıyorum ay sonuna kadar kapatın, sağlık çalışanları nefes alsın. İnsanlar hastalanmasın, ölmesin. Bir sokum ekmeği illaki bulup yaşarız ama giden canlar geri gelmeyecek. Yaşanan travmalar yıllar boyu sürecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu