DünyaManşet

Finlandiya’da Marin’in koltuğuna gelen Lindtman’ın da fotoğrafları olay oldu

Finlandiya’da Sanna Marin, başbakan olarak girdiği seçimleri kaybedinde Sosyal Demokrat Parti ana muhalefet olmuştu.

Seçimlerin ardından parti fotoğraflarıyla gündem olan Marin, seçimin ardından parti başkanlığı görevini Antti Lindtman’a bıraktı. Lindtman’ın da elinde oyuncak bir silah tuttuğu çıplak fotoğrafları sızdı. Fotoğraftaki bazı kişilerin Nazi selamı verdiği görülüyor.

Finlandiya'da Marin'in koltuğuna gelen ismin de fotoğrafları olay oldu - 2

Antti Lindtman, parti liderliğini Sanna Marin’den devralırken Finlandiya’da ana muhalefete gerileyen Sosyal Demokrat Parti’nin oy kaybının en büyük sebepleri arasında eski Başbakan Sanna Marin’in sızan parti görüntüleri gösteriliyordu. Sanna Marin hem başbakan hem parti lideri olarak girdiği seçimleri kaybedince iki koltuğunu da kaybetti.

Sosyal Demokrat Parti’nin yeni lideri ise 2018’deki liderlik yarışını Sanna Marin’e kaybeden Antti Lindtman oldu. Göreve birkaç gün önce başlayan Lindtman’ın başını da yeni sızıntılar ağırtacağa benziyor.

Yaklaşık 20 yıl öncesine ait görüntüleri sızan Lindtman’ın çıplak bir şekilde erkeklerle poz verdiği ve elinde oyuncak bir tabanca tuttuğu görülüyor. Fotoğraftaki kişilerden bazıları ise Nazi selamı veriyor.

Lindtman, fotoğrafın lisedeki bir Noel partisinde çekildiğini açıkladı. SDP’nin yeni lideri Liddtman, “Fotoğraflar benim gençliğime ait olsa da onlarla gurur duymuyorum. Fotoğraflar okuldaki bir sinema kulübü için çekildi yıllar önce kaldırılmasını istemiştim ama nedense sosyal medyaya sızdı” dedi.

Lindtman, Nazi selamı verenler sorulduğunda ise şu yanıtı verdi: “Çocuklar biraz fazla ileri gitmişler. Ben o zaman da şimdi de bir Nazi sempatizanı değilim. O zamanlar bile Nazilerin benim politik görüşlerimi tavsip ettiğini düşünmüyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu