KıbrısManşet

Fırat Deniz, ırkçılık iddialarına yanıt verdi

Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz, federasyona karşı yapılan ırkçılık iddialarının aslını yansıtmadığını ifade ederek basın açıklamasında bulundu.

Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz, federasyona karşı yapılan ırkçılık iddialarının aslını yansıtmadığını ifade ederek basın açıklamasında bulundu.

Açıklamanı tamamı şu şekilde:

Badminton Federasyonu başkanı olarak Göreve geldiğimiz ilk günden beridir sporumuzu büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bu oluşumda bana ve yönetim kuruluma katkı koyan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bildiğiniz üzere covid 19 ile mücadele devam ederken federasyon olarak çeşitli aktiviteler düzenleyerek covid döneminde sporumuzu ve sporcularımızı devamlı aktif tutmaya çalıştık. Bu aktiviteler  online seminerler , online yarışmalar olarak devam ederken, başlattığımız köy projesi ile de merkezlere gelemeyen ve spor yapma şansı bulamayan çocukların Gelin Birlikte oynayalım projesi ile badminton sporuna başlamalarını sağladık.  Geçtiğimiz yazda ise bildiğiniz üzere yeni bir oyun olarak Air Badminton tesisini yaparak dış mekanda da oynanabilen Air Badminton turnuvaları düzenleyerek sporumuza yeni kişiler ve sporcular kazandırdık.  Covid tedbirleri gevşetildikten sonra yavaş yavaş aktivitelerimizi gerçekleştirmeye başladık ki bunlardan biri minikler ligi ve geçtiğimiz ay düzenlediğimiz büyükler open turnuvası ile faaliyetlerimizi artırdık. Yarın ise U15 Milli takım seçmemiz yapılacak. 

Gelelim toplanmamızın esas nedeni olan Milli Takım seçmesine. 2 aydan beridir Federasyonumuzu Irkçılık yapmakla suçlayan ve onun gibi düşünen birkaç kişinin  yaptıklarından dolayı sizi hafta sonu rahatsız ettik. Öncelikle Irkçılığın çok kötü bir suçlama olduğunu federasyonumuzun asılsız iddialarla karşı karşıya kaldığını bu oluşumun içerisinde olanlar hakkında da yasal işlem başlatılacağını herkesin bilmesini isterim (spor kamu oyunun takdirine bırakıyorum), Federasyonumuza karşı yapılan ırkçılık iddialarının ne kadar asılsız ve ne kadar yalan olduğunu size birazdan aktaracağım. KKTC içerisinde ne bizim ne de herhangi bir federasyonun Irkçılıkla işi olmaz. Aslında bize bu iftiraları atanlar çocukları ayrıştığının farkında olmadığı gibi küçük yaştaki çocukları da bilinçsiz bir şekilde yönlendirmeye çalışmaktadır.  “Milli Takım” seçmenin kriterleri vardır. “Milli Takım” demek temsil edeceği ülkenin vatandaşı olmak demektir. Bu durumda bizi ırkçılıkla suçlayan kişiler, tüm federasyonları ve milli takım seçen ülkeleri de suçlamaktadırlar. Türkiye Şampiyonalarına TC vatandaşlarına engel oluyormuşuz diye akla mantığa sığmayan iftiralarla ve düşüncelerle çocukları etkilemeye çalışmak, büyük bir hatadır. 

Çünkü TC vatandaşı olan tüm çocukların zaten T.C.’de düzenlenen şampiyonaya katılma hakları vardır, kimse de buna engel değildir.    

Hakkımızda yazılanlarla ilgili görseller

Bize bu mobbing 2 aydır uygulanmaktadır. Ancak biz bunları hiç kaale almadık. Kaale alsak 2 ay önce başlayan bu ırkçılık iftiralarına cevap verirdik. Bu açıklamaları yapmamızdaki 

1. neden fedrasyon sahipsiz değildir,  olayı bilmeyen insanların federasyonumuz hakkında yapılan yalan ve yanlış ithamlardan etkilenmelerini  engellemek;  

2.’si de farkındalık uyandırmak çünkü bu ithamlar daha önce başka federasyonlara da yapıldı ki bunlardan biri de şu anda ininde bulunduğumuz Futbol Federasyonudur, inşallah bu açıklamalarımızdan sonra başka federasyonlar bu duruma düşmez. 

3.’sü ise Milli Takım seçmesinin ne anlama geldiğini bilmeyen ya da bilmek istemeyen zihniyetlerin öğrenmesi için düzenledik. 

Artık ülkemizde spor adına bazı şeylerin değişmesi gerekmektedir, artık ülkemizin bir spor politikası olması gerekir, artık ülkemizde Milli Olimpiyat Komitesinin aktivite edilmesi gerekir, artık ülkemizde bir spor bakanlığının olması gerekir, artık ülkemizde sporun önü iyice açılması gerekir.

Bizler gelip geçiciyiz, bizler günü geldiğinde gideceğiz. Önemli olan genelde sporun, özelde de badminton sporunun devam etmesidir. Bizim için tabi ki her çocuk önemlidir ve spor yapma hakkı vardır. Sadece KKTC vatandaşı çocuklar için değil KKTC vatandaşı olmayan çocuklar içinde gerekeni her zaman yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz göreve geldikten sonra Türkiye Badminton Federasyonuyla ilişkilerimiz çok daha iyi olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bizim Türkiye Badminton Federasyonuyla aramızdaki bağı tartışma konusu yapmak da kimsenin haddi değildir.  

Arkadaşlar basın toplantımızın sonuna geldik, katılan ve tatil günü buraya gelen spor basınımıza, süreçte bize destek olan herkese, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ve Yönetim kuruluna, Türkiyedeki antrenör arkadaşlara destek veren federasyon başkanlarına, spor dairemize ve en büyük destekçim, kulüplerimiz, sporcular, hakemlere teşekkür ederim. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu