KıbrısManşet

Fırına giden kapısından dönecek

Türk Lirası'nın döviz karşısında erimesi zamları da kaçınılmaz yaptı. Fırıncılar döviz karşısında artan girdi fiyatları nedeniyle zam yapmaya hazırlanıyor.

Türk Lirası’nın döviz karşısında erimesi zamları da kaçınılmaz yaptı. Fırıncılar döviz karşısında artan girdi fiyatları nedeniyle zam yapmaya hazırlanıyor.

DEVRİM DEMİR

Mutfağın olmazsa olmazı temel tüketim maddesi ekmek zamlanıyor.
Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı, GIYNIK Gazetesi’ne konuştu, dövizin son durumunun ortada olduğunu kaydederek ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Son bir haftada Türk Lirasının değer kaybetmesi ile önce akaryakıt ardından sigara markaları ve alkollü içecekler zamlandı.

Birlik Başkanı Ömer Çıralı, önümüzdeki hafta bazı şeylerin netleşeceğini ifade ederek, ekmeğe zammın kapıda olduğunu söyledi.

FIRINCININ HALİ ÇOK KÖTÜ…
Sektörün derdi sadece fiyatlar değil, market ve köy fırınlarının fiyat denetimine tabi tutulmaması geçimini sadece bu işle sağlayan fırıncıların hali her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

Hemen her sektörde, her kalemde yaşanan fiyat artışı, temel tüketim maddesi ekmeğe de geride bıraktığımız 1 yıl içinde yüzde yüz zam geldi. Fırıncılar artan maliyetler nedeniyle ‘zammın kaçınılmaz’ olduğunu söylerken, ‘denetimsizlik nedeniyle haksız rekabetten’ yakındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu