KıbrısManşet

Fırsatçılara hesap verildi

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik ve Spor Festivali’ne tek kalem yer vermeyen spor medyasının bazı kesimleri, etkinlik sonrasında da doğal olarak oluşacak olan ortam ile ilgili temizlik çalışmalarının bitmesini beklemeden bunu fırsat bilip sağa sola salladılar.

OKAN KARADEMİR

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik ve Spor Festivali’ne tek kalem yer vermeyen spor medyasının bazı kesimleri, etkinlik sonrasında da doğal olarak oluşacak olan ortam ile ilgili temizlik çalışmalarının bitmesini beklemeden bunu fırsat bilip sağa sola salladılar. Gel gelelim Atatürk Stadı gün itibariyle buz gibi…

 

BUGÜNE KADAR ÖLÜ PİST İÇİN TEK KELİME ETMEDİLER
Atatürk Stadı’ndaki tartan pistin ömürünün tükendiğini ve zaten ölü olduğunu çok iyi bilen spor medyasındaki kişiler bugüne kadar bu konuda tek kelam etmezken, sırf bu organizasyona karşı oldukları için şimdi tartan pistin durumunu düşünür oldular. Özellikle atletizm sporu için bitmiş, tükenmiş olan bu tartan pistin değişmesi ve yenilenmesi gerektiği bugüne kadar akıllarına gelmeyen kişiler, şimdi tartan pistin önemini düşünür oldu. Evet organizasyonla sonrasında tartan pistte yıpranmalar oldu ancak bunların düzeltileceği de söylendi. Fakat size göre bu doğru olsa da bize göre değil. Bize göre bu pist sil baştan yenilenmelidir.

ORGANİZASYONA SIFIR DESTEK, TEMİZLİK İŞİNİ FIRSAT KOLLADILAR
Temizlik konusunda da bazı azınlık yanlı medya organları organizasyona gitmezken organizasyon sonrasında stadın içine kadar girerek canlı yayınlar yaptı. Statta 3-4 gün boyunca hazırlanan o profesyonel ortamın, sindirella hesabı gibi o gece temizlenip mis gibi bırakalacağı düşünüldü. Temizlenmesine fırsat verilmeden, bunu fırsat bilip organizasyonu kötülemek için temizlik çalışmaları devam ederken ortamı çekip yayınlar yapanların rezillikleri ise dün itibariyle ortaya çıktı. Çünkü stat dün tamamen tertemiz oldu ve hesap soranlara hesapları verildi. Tartan pistteki arızaların da giderileceği Spor Dairesi tarafından açıklandı.

KIBRISLI TÜRK YOK DEDİLER, KENDİ İNSANLARINI YOK SAYDILAR
Azınlık yanlı medya gruplarının söylediği bir durum daha var. O da şöhretler maçında tek bir Kıbrıslı Türk’ün dahi sahada olmadığıydı. Organizasyonla ilgisi alakası olmayan kişiler bunu da fırsat bilirken bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalktı ve yanıldılar. Maçta Oğuzhan Hasipoğlu, Erhan Arıklı, Hüseyin Amcaoğlu, Cengiz Uzun, Başak Ruso gibi insanlarımız forma giydi, Hüseyin Amcaoğlu iki de gol attı. Bu insanlarımızı ülkemizden saymadılar ve tek Kıbrıslı Türk yer almadı diyerek kendi kendilerini rezil ettiler.

SPOR DAİRESİ: “ATATÜRK STADI TEMİZLENDİ”
Spor Dairesi de bu gelişmelerle ilgili açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verildi; “Bugün (dün) bazı yayın organlarında Atatürk spor sahasından resimler paylaşılarak sahada yapılan etkinlikler yüzünden tartan pistin zarar gördüğü iddia edilmiş ve sahanın temizlenmediği iddia edilmiştir. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek şunları söyledi; “Bu yıl 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Bayramımız, geniş etkinliklerle bir festival havasında kutlanmış ve şanına yakışır bir coşku ile halkımızla kucaklaşılmıştır. 20 Temmuz gecesi stadyumda yapılan etkinliklerde 2005 yılında yapılan tartan pistin bir kaç yerden zarar gördüğü tesbit edilmiştir. Tartan pistte meydana gelen bu zarar çok kısa bir süre içerisinde dairemiz tarafından tamir edilecektir. Ayrıca festivalden kalan ve resimlerde görülen çevre kirliliği bugün saat 12.00 itibari ile ortadan kaldırılmıştır. Böyle anlamlı bir organizasyonun önümüzdeki yıl çok daha görkemli yapılması için gereken notlar alınmıştır.” dedi…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu