GenelKıbrısManşetSiyaset

Fırtına Karanfil, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Kıbrıs Türkü’nün ilelebet bu topraklarda yaşayacağına vurgu yaptı.

1 Ağustos Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 47’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 65’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 452’nci yıl dönümü olarak bu sene de coşkuyla kutlanıyor.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZ İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK”

Bayram dolayısıyla mesaj yayımlayan Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil, Kıbrıs Türkü’nün yüz yıllardır Kıbrıs’ta bulunduğuna dikkat çekerek, sonsuza dek bu topraklarda bayrağımızın dalgalanacağını dile getirdi. 1571 yılında adaya ayak basıldığını hatırlatan Karanfil, Osmanlıdan miras olan bu coğrafyada büyük zorlukların ardından güzel bir cumhuriyetle Kıbrıs Türkü’nün yaşamını güvenle sürdürdüğünü kaydetti.
Karanfil, Kıbrıs Türk halkının verdiği özgürlük ve varoluş mücadelesinde büyük zorluklar yaşandığına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; “ Yüz yıllardır bu toprakların sahibi olan bizler, özgürlük ve varoluş için büyük bedeller ödemiş, sonunda özgürlüğüne kavuşmuş bir halkız. Bu mücadelede büyük katkıları olan Türk Mukavemet Teşkilatının 65. Yılını da kutladığımız bu güne, deyim yerindeyse tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra dışlanan bizler, büyük baskılara ve zorlu yaşama maruz kalarak, 1974 yılına kadar varoluş mücadelesi verdik ve Kıbrıs Barış Harekatı ile özgürlüğümüze kavuştuk. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın kurulması ile birlikte de bugün güven içerisinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Verilen mücadelede özgürlüğümüzü Anavatanımıza, Silahlı Kuvvetlerimize, Türk Mukavemet Teşkilatı’na, mücahitlerimize, kahraman Kıbrıs Türk halkına borçluyuz. Bu bağlamda bağımsızlığımızın bayramı olan bu günü kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Toplumsal Direniş Bayramımız kutlu olsun.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu