GenelKıbrısManşetToplum

Fırtına ve sel ülkeyi esir aldı

Ülke genelinde dün gece yarısı itibariyle etkili olmaya başlayan ve bugün de etkisi artarak sürmesi beklenen olumsuz hava koşulları Kuzey Kıbrıs’ı felç etti

Ülke genelinde dün gece yarısı itibariyle etkili olmaya başlayan ve bugün de etkisi artarak sürmesi beklenen olumsuz hava koşulları Kuzey Kıbrıs’ı felç etti.


BUGÜN 18.00’E KADAR DİKKAT
Sibirya soğuklarının hissedildiği ülkede bugün için de etkili yağış ve fırtına uyarısı var. Bazı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarı 100 kilograma yaklaşırken, toprak kayması, ağaç devrilmesi, yol çökmesi, dere taşması, dolu ve buzlanma nedeniyle birçok bölgede yollar trafiğe kapatıldı. Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, bugün saat 18.00’e kadar etkili yağış ve fırtına beklediklerini kaydetti.

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMADI
Ülke genelinde etkili olan fırtına, sağanak ve dolu Gazimağusa bölgesinde tarım alanlarına zarar verdi. Sel nedeniyle Mağusa’ya bağlı Yıldırım ve Atlılar köylerine ulaşım bir süre sağlanamazken, bazı yerleşim yerlerinde evlerde su baskınları yaşandı. Şiddetli rüzgâr nedeniyle başkent Lefkoşa ile Girne’de araçların üzerine ağaçlar ve tabelalar düştü. Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığına bağlı ekipler birçok bölgede su tahliye çalışmaları yürüttü. İskele kenti açıklarında denizde dev hortum oluştu. Yaklaşık 15 dakika kadar süren hortum bölgede panik yarattı.

ZOR DURUMDAKİ VATANDAŞLARIN İMDADINA YETİŞTİLER
Aşırı yağışlardan nasibini alan Kormacit kötü sular altında kalırken, Geçitköy-Sadrazamköy kavşağı yakınlarında bir kişi aracıyla suya kapılarak dere yatağında sıkıştı. Söz konusu şahıs ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Kayalar köyü kavşağı üzerinde bulunan bir ikametgahta yoğun yağışlar nedeniyle mahsur kalan toplam altı kişi de ekipler tarafından kurtarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu