KıbrısManşetToplum

Fırtınanın açtığı yaralar sarılıyor

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, yoğun yağışların yol açtığı hasarları giderebilmek adına hafta sonu da çalışmalarını sürdürdü

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, yoğun yağışların yol açtığı hasarları giderebilmek adına hafta sonu da çalışmalarını sürdürdü.

 

MADDİ HASAR BÜYÜK
Geçtiğimiz hafta ülkeyi etkisi altına alan yoğun yağış ve fırtınalı hava, hayatı olumsuz yönde etkilemişti. Sellere ve baskınlara neden olan yağışlar, özellikler Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde maddi hasarlara yol açmış, bölgelilerin hayatını felç etmişti. Yaşanan doğal afet sonrası bölgede başlatılan hasar tespit çalışmalarında, konutların, tarımsal alanların ve ağılların büyük zarar gördüğü, yalnızca Geçitköy bölgesindeki hasarın maddi boyutunun 16 milyonu geçtiği bildirilmişti.

HAFTA SONU DA ÇALIŞMALAR SÜRDÜ
Yapılan hasar tespit çalışmalar sonrası, yaralar da sarılmaya başlandı. Karayolları Dairesi ekipleri çöken Kayalar- Sadrazam yolunun tamirini gerçekleştirirken, hasar gören diğer yollarda da sağlamlaştırma çalışmalar gerçekleştirdi. Evlerde temizlik çalışmaları yapılırken, köprü ağızlarında biriken millerin de temizlenmesi işlemi gerçekleştirildi.  Özellikle Sadrazamköy ve bölgesindeki yoğun yağışlardan dolayı, köy yollarındaki çökmelerden kaynaklı patlakların tamiratı ve ana deponun kirliliği de hafta sonu da dâhil özverili ile çalışan LAÇ Belediyesi emekçileri tarafından giderildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu