EkonomiGenelKıbrısManşet

Fiyatlar uçtu vatandaş çıldırdı

Asgari ücrete yapılması beklenen artış halen belirsizliğini koruyor. İşçi ve işveren temsilcileri asgari ücret artışı konusunda anlaşırken bu kez de hükümetin yan çizmesi nedeniyle, çocuğunun okul masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünen asgari ücretli, Eylül ayını da açlık sınırının altında kalan maaşıyla geçirmek zorunda

ENFLASYON ORANI ZAMLARA YETİŞEMİYOR… KKTC’de 7 aylık enflasyon yüzde 20’yi aşarken, temel tüketim maddelerini içeren gıda enflasyonu da yüzde 20’yi aştı. Tüp gaza, ekmeğe, kahveye, un ve unlu mamullere gelen zamlar ve dilenciye sadaka verircesine, geçtiğimiz aylarda akaryakıta gelen yüklü zamların ardından gelen 10 kuruşluk indirim vatandaşın sinirlerini iyice gerdi. Gerçek enflasyon ile resmi enflasyon farkı özellikle dar gelirli ve sabit gelirliler açısından hayati önem taşıyor. Maaş zamları resmi enflasyona göre gerçekleşirken, marketlerde raflar çok daha başka şeyler söylüyor.

ZAMLAR ARTIK ALIŞKANLIK YAPTI… Zamlara alıştıklarını ve hayatın rutini haline geldiğini vurgulayan çaresiz vatandaşlar, alım gücünün yerlerde süründüğü bu dönemde iğneden ipliğe gelen tüm zamlardan dolayı halkın belinin iyice büküldüğünü dile getirdi. Pandemi dönemi bitmiş ve ülkenin ekonomik durumu eski normal günlerine dönmüş ve herkesin geliri yükselmiş gibi ülkede hayat günden güne pahalılaşıyor. Gelir kaybını telafi edemeyen, fiyatlardaki artışa yetişemeyen orta ve alt gelir grubu, geçtiğimiz yıllarda pazardan kilolarca sebze ve meyve alabiliyorken artık birçok ürüne uzaktan baktıklarını, alabildikleri ürünleriyse tane ile alabildiklerini ifade ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu