KıbrısManşetToplum

FLY Kıbrıs Hava Yolları’nın uçağına ‘Melekler Takımı’ adı verildi

Fly Kıbrıs Hava Yolları'nın lansmanı Yeni Ercan Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor. Fly Kıbrıs Hava Yolları KKTC'ye ilk uçuşunu bugün gerçekleştirdi

Fly Kıbrıs Hava Yolları lansmanı, Yeni Ercan Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor…

Mehmet Yüceli: Uçağımızın ismini ‘Melekler Takımı’ koyacağız

Yüceli, “2019 yılından beri insanlar bize güldü geçti, bugünse burada bunu başardığımız için bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüceli konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Turizm sektörünü derinden etkileyen pandemi sürecine girdik ve bu bizi 2 yıl geri itti…

Türkiye’deki deprem felaketinde hayatını kaybeden çocuklarımızdan dolayı uçağımızın ismini ‘Melekler Takımı’ koymak istiyoruz.

Bu ülke pandemi gördü iş adamları sayesinde ülkeye ilaç geldi, deprem gördü çocuklarımıza ulaşamadık…

Misyonumuz ve vizyonumuz evi KKTC olan bir uçaktı, bu uçak dönüp dolaşacak ve KKTC’ye gelecek.”

Rauf Denktaş: Kıbrıslı Türklerin artık bir havayolu şirketi var

İnsanlarımızın iyi haberlere ihtiyacı olduğunun hepimiz farkındayız diyen Rauf Denktaş, “Orman yangınları salgınlar derken, asrın deprem felaketi sonrasında da hızla toparlanıp yaralarımızı beraber sarmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Denktaş, “Bugün cesaretle adım atmalıyız” vurgusunu yaparak, savaş zamanlarından bahsetti.

Denktaş, “Atalarımızın gözleri hep yukarılardaydı…  Ana vatandan gelen uçakları gözlüyorlardı çünkü biliyorlardı ki istikbal göklerdeydi” dedi.

“Kıbrıslı Türklerin artık bir havayolu şirketi var” ifadelerini kullanan Denktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu yolda inançlı ve azimli olmanın yanı sıra hesaplarımızı da iyi yaptık.

Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın bizlerle gurur duyduğunu biliyorum, önümüze açtığın yolda gururla yürürken elimizden gelen her çabayı sarf edeceğimize söz veriyoruz.”

Nusret Polat: Artık elimizde kendimize ait bir uçağımız var

“Bu bizim için çok anlamlı bir projedir herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuşan Polat, ilk olarak KKTC’ye destek veren THY, Anadolujet ve Pegasus’a teşekkürlerini iletti.

Polat, “KKTC turizminin hızla büyüyen bu süreçlerinde onlara her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var” dedi.

“Artık elimizde kendimize ait bir uçağımız var” diyen Polat, bu uçağı KKTC halkının da destekleri ile bir marka haline getireceklerini ifade etti.

Erhan Arıklı: Tebrik etmeyi beceremeyenler susmalı

KKTC’de girişimcilere engel çıkaranlar olduğunu dile getiren Arıklı, “Biz bu arkadaşların önünü açtık onlar başardı” dedi.

Arıklı, “2010 yılında Kıbrıs Türk Hava Yolları battığında içimizden bir parça da batmıştı, O tarihten sonra açılamadı… “ diyerek göreve geldiği günden beri yeni bir havayolu şirketinin olabilmesi için uğraştığını söyledi.

“Bu arkadaşlar bütün mal varlıklarını riske atarak tüm bağlantıları ayarladı” diyen Arıklı, kendisine uçağın adı ile ilgili sorular geldiğini söyledi.

Arıklı, “Arkadaşlar bu ismi kullanıyor bende bakan olarak izin veriyorum size ne?” ifadelerini kullanarak, tebrik etmeyi beceremeyenlerin susması gerektiğini kaydetti.

Arıklı, “Her türlü yardım ve desteği vereceğimin sözünü veriyorum” dedi.

Fikri Ataoğlu: Arkadaşlarımızın bugün itibari ile yanlarında olalım

Çok güzel bir geceye şahitlik yaptıklarını kaydeden Fikri Ataoğlu, “Bu 3 arkadaşımızın bugün itibari ile yanlarında olalım” dedi.

Hasan Taçoy: Yolunuz açık olsun

“Turizmin daha da ileri gitmesi için, yanımda büyüdü diyebileceğim 3 arkadaştan ikisinin bu başarıya imza attığını görmek bana onur ve gurur verir” diyen Taçoy, edebileceği tek lafın ‘yolunuz açık olsun’ demek olduğunu söyledi.

Zorlu Töre: KKTC’nin kalkınmasını istemeyenler daima yol kesmeye devam edecekler

Kıbrıs türk Hava Yolları uçuşlarına son verdiğinde derin üzüntülere kapıldıklarını ifade eden Töre, “Sayın Rauf Denktaş’ın ifade ettiği gibi bağımsız KKTC devletini kurduk bu devleti kurmak basit değildi” şeklinde konuştu.

Zorlu Töre konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu cumhuriyeti bize ne Rumlar, ne Yunanlar,  ne Fransızlar, ne BM Güvenlik Konseyi hediye etmedi bu cumhuriyet Kıbrıs Türk Halkı’nın acıları ve direnişi ile bu günlere geldi.

Fly Kıbrıs Havayolları hem ana’vatan Türkiye’nin bir çok şehre hem de Türkiye dışında bir çok yerleşim yere uçuşlar yapacak. Bu KKTC’nin tanınmasına katkı koyacaktır ama KKTC’nin kalkınmasını istemeyenler daima yol kesmeye devam edecekler. Arkadaşlar başardılar…”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu