EkonomiGenelKıbrısManşet

Forbes’tan Kuzey Kıbrıs’a yatırım tavsiyesi

Amerika’nın en prestijli iş dünyası dergisi Forbes, “2024'te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer” başlıklı tavsiye haberinde; liste başında Kuzey Kıbrıs’a da yer verdi

Amerika’nın en prestijli iş dünyası dergisi Forbes, “2024’te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer” başlıklı tavsiye haberinde; liste başında Kuzey Kıbrıs’a da yer verdi

“ABD SINIRLARININ ÖTESİNE BAKIN”

“Yaşam tarzı veya yatırım amacıyla mülk satın almak isteyenler, donmuş bir pazarın çözülmesini beklemek yerine, en iyi fırsatların bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri sınırlarının ötesine bakmalıdır” denilen Forbes’in haberinde, “Dünyanın her yerinde, yabancı yatırımı memnuniyetle karşılayan ve hatta bazı durumlarda belirli finansal eşiklerin üzerindeki yatırımlar karşılığında oturma izni ve diğer avantajlar sunarak yabancı yatırımı teşvik eden dinamik pazarlar var. Bunlar, özellikle metrekare başına ortalama liste fiyatının 221 $ gibi yüksek olduğu Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaştırıldığında, uygun fiyatlarla inanılmaz değer sunan yerlerdir” ifadelerine yer verildi.

KUZEY KIBRIS İÇİN DİKKAT ÇEKEN İFADELER

Ülkemiz için, “Kuzey Kıbrıs, Doğu Akdeniz’de bir ada ülkesidir. Uzun kumlu kıyıları, bol güneş ışığı, mükemmel mutfağı ve dost canlısı bölge halkıyla tanınır. Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasındaki tarihsel gerilimler, yakın zamana kadar turizm ve kalkınmanın güneye odaklandığı anlamına geliyordu. Bugün ilişkiler rahat ve sınırın her iki tarafında da işler olağan şekilde devam ediyor.

Bu durum gayrimenkul yatırımcıları ve yurt dışında ev almak isteyenler için fırsat yaratıyor çünkü Kuzey Kıbrıs’ta fiyatlar daha uygun ve turizm patlamasına doğru gidiyor. Dünya bu cazibeyi yakaladıkça yeni oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve lüks marinalar açılıyor.

Şimdilik Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul inanılmaz derecede uygun fiyatlı olmaya devam ediyor. En iyi fırsatlar, teklif ettiğim metrekare başına ortalamadan bile daha düşük bir fiyata mülk satın alabileceğiniz inşaat öncesi gelişmelerdir.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta emlak ticareti İngiliz sterlini üzerinden yapılıyor. Sterlinin dolar karşısında değer kaybedeceği tahmin edildiğinden, ABD doları sahipleri için pazarlıklar 2024 yılında artabilir” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu