DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSeyahatToplum

Fransa, İspanya, Hollanda ve Uruguay kırmızıdan turuncuya geçti

Güney Kıbrıs, Fransa, İspanya, Hollanda ve Uruguay’ı kırmızı kategoriden turuncu kategoriye dâhil etti.

Güney Kıbrıs’ta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son epidemiyolojik risk değerlendirmesine göre, 30 Eylül itibariyle Fransa, İspanya, Hollanda ve Uruguay kırmızı kategoriden turuncu kategoriye dâhil olacak.

Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezinin (ECDC) yeşil, turuncu ve kırmızı olarak üç kategorisi bulunuyor.

Yeşil Kategorideki ülkeler; Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Ürdün, Suudi Arabistan ve Yeni Zelanda’yı kapsıyor.

Yeşil kategorideki ülkelerden gelenlerin bir Covid-19 test sonucu belgelemeleri veya karantinaya girmeleri gerekmiyor.

Turuncu kategoride: Fransa, Danimarka, Yunanistan, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Portekiz, Slovakya, İsveç ve Finlandiya, Andorra, Vatikan, İzlanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Çin (Hong Kong ve Makao dâhil), Kuveyt, Bahreyn, Uruguay ve Singapur bulunuyor.

Bu ülkelerden gelecek kişilerden, seyahatlerinden 72 saat öncesinde bir PCR test sonucu isteniyor. Eğer gelecek olan Kıbrıs vatandaşıysa veya Kıbrıs’ta yaşıyorsa testi Kıbrıs’a varışında yapabiliyor.

Kırmızı Ülkeler:  Yeşil ve Turuncu ülkelere kıyasla daha yüksek risk altındaki ülkeler:

Avrupa Birliği üye devletleri: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Almanya, Estonya, İrlanda, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovenya

Küçük devletler: Monako, San Marino

Schengen üyeleri: İsviçre, Lihtenştayn, Norveç

Üçüncü ülkeler: Mısır, Ermenistan, Gürcistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya, İsrail, Kanada, Beyaz Rusya, Lübnan, Güney Kore, Ukrayna, Sırbistan ve Rusya’dan oluşuyor.

Bu ülkelerden adaya gelecek yolcuların, seyahatlerinden 72 saat öncesinden negatif PCR testleri olması ve ayrıca Kıbrıs’ta da test yaptırmaları gerekiyor.

Yeni sınıflandırma 30 Eylül itibariyle uygulamaya girecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu