DünyaGenelManşetSiyaset

Fransa’da Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı seçimler öncesi anketler Merkez Sağ’ın adayının Macron’u yeneceğini söylüyor

Fransa’da Nisan 2022’de gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu yoklamaları Cumhuriyetçiler Partisi (LR) adayı Valerie Pecresse’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u yenebileceğini gösteriyor.

Macron’un en güçlü rakipleri arasında gösterilen Pecresse, kazanması durumunda Fransa’nın ilk kadın cumhurbaşkanı olacak.

Elabe adlı araştırma şirketinin yakın zamanda yaptığı anket, seçimlerin bugün yapılması halinde Pecresse’in, Macron’u yüzde 48-52’lik bir oranla yeneceği gösteriyor.

Pecresse’in adaylığı dokuz yıldır hareketsiz kalan ve bir yandan Macron, diğer yandan da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine le Pen’in baskısı altındaki LR için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Pecresse’in yakın ekibinden olan ve Fransa’nın Hauts-de-Seine bölgesi’nin senatörü Roger Karoutchi, Pecresse’in 12 milyon nüfuslu Paris bölgesini yönetme tecrübesinden dolayı güven verici bir figür olduğunu söyledi.

Karoutchi, “Kadın olmak yeterli değil, devlet kadını olmak gerekiyor. Pecresse bakanlık da yaptı, milletvekilliği de. Laiklik ve emniyet gibi konularda çok deneyimli. Aynı zamanda çok ısrarcı, bir hayali varsa sonuna kadar çalışır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu