Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Frenaros’tan Derina’ya: Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin buluşması

Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’ta adanın birleştirilmesi mücadelesi veren örgütler, bugün “Bağımsız Birleşik Federal Kıbrıs” hedefi ile Derinya Sınır Kapısı'nda eylem yapıyor.

Çeviri – Meyil AVCAN

Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’ta adanın birleştirilmesi mücadelesi veren örgütlerin, bugün “Bağımsız Birleşik Federal Kıbrıs” hedefi ile Derinya Sınır Kapısı’nda yapmış olduğu eylem Rum basınında da yer aldı.

Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin Deryneia barikatına giden güzergahı devam ediyor.

Yürüyüşe AKEL, Yeni Kıbrıs Partisi (YKR), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Sol Hareket (Sol Hareket), Federal Kıbrıs Hareketi ve Barış ve Demokrasi Hareketi’nin katıldığı aktarıldı.

“ÇÖZÜM VE YENİDEN BİRLEŞME YOLUNDA İLERLİYORUZ”

AKEL eylem sırasında “3 Ekim’de bu nedenle çözüme ve yeniden birleşmeye doğru ilerliyoruz” ifadelerini kullanarak, şu açıklamalarda bulundu:

“Ne işgal-iki statükodan ne de Türkiye’nin Kıbrıs aleyhine yeni başarılarından taviz vermiyoruz. Erdoğan-Tatar ikilisinin iki devletli çözüm talebini ve her türlü ikili çözüm talebini reddediyoruz.
Gazimağusa şehrinin kapalı alanı için Türkçe duyuruları kınıyoruz. BM Güvenlik Konseyi Kararlarının uygulanması çağrısında bulunuyoruz. Gazimağusa Mağusa halkınındır Kıbrıs sorununun mutabık kalınan zemin ve çerçevede çözümü için görüşmelerin 2017 yılında kesildiği noktadan itibaren yeniden başlatılmasını talep ediyoruz. Nikos Anastasiadis’ten geri kalmışlığa ve ucuz popülizme son vermesini talep ediyor, vatanımız ve halkımız için kurtuluş ve birleşme, barış ve adalet talep ediyoruz. Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler, dikenli tellerin üzerine elimizi kaldırıp umut ateşini güçlendiriyoruz!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu