GenelKıbrısManşet

Toplu İş Sözleşmesi görüşüldü

Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, "Görüşme olumlu geçti" mesajı verdi.

Kamuda yetkili sendikalardan, Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüştü.

Görüşmede, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Çoli, Bütçe Dairesi Müdürü Hilal Muhtaroğlu ile Maliye Bakanlığı Müdürü Mehmet Ercilasun da hazır bulundu.

Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, toplantının olumlu geçtiğini yalnızca bir iki maddede anlaşmazlık yaşandığını haftaya bir kez daha görüşüleceğini söyledi.

Toplu İş Sözleşmesi ve sözleşme kapsamında doğan hakların konuşulduğunu aktaran Ahmet Serdaroğlu, “Her şey masaya yatırıldı. İlk görüşme olumlu geçti. Bir iki konuda fikir ayrılığı yaşandı ama o konularda bir çalışma yapılarak önümüzdeki hafta muhtemelen Çarşamba günü tekrar masaya yatırılacak… Sonrasında da imza tarihi belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

BAYRAM ÖDENEĞİ UNUTULDU MU?

Diğer yandan, geçtiğimiz hafta Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, bayram ödeneği konusuna değinerek, “Pazartesi günü Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile görüşüp duruma göre eylem kararı alacağız” demişti.

Dolayısıyla işçiye ödenmeyen bayram ödenekleri konusunun toplantıda görüşülüp görüşülmediğinin bilinmemesi,  ‘Bayram Ödenekleri unutuldu mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu