KıbrısManşet

Fuat Oktay: “Kıbrıs’ta iki devletli çözümden başka çıkış yolu yoktur”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Oktay, kabulün ardından açıklama yaparak, Kıbrıs meselesinde yeni bir sayfa açılmasının gerektiğini işaret etti, "Kıbrıs’ta iki devletli çözümden başka çıkış yolu yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabul etti. Kabulün ardından açıklama yapan Oktay, harika projelerle geldiklerini belirterek, yarın projelerin sonuçlandırılacağını söyledi.

Oktay, Cumhurbaşkanı Tatar ile son gelişmeleri ele aldıklarını ifade ederek, “Tamamen bir ve beraber olduğumuzu fikir birliği içinde olduğumuzu memnuniyetle gördük” dedi.

“KKTC ile dün de bir ve beraberdik bugün de öyleyiz, yarın da öyle olacağız” diyen Oktay, Kıbrıs Türk halkını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Çözümsüzlüğün, belirsizliğin ve haksızlığın karşısındayız. Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün sebebi Rum tarafıdır. Bugün de istemedi yarın da istemeyecektir. Mart ayında toplantı yapılacağı gündeme gelirken buraya gelerek Kıbrıs’tan ‘meydan okumak’ kimsenin haddine değildir!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin her zaman söyleyeceklerini söylediğini ve arkasında durduğuna dikkat çeken Oktay, “Masada çözüm kalmazsa gereği neyse yapmaktan çekinmeyiz. Çözümü kimin istemediği de ortadadır” dedi.

Oktay, Kıbrıs meselesinde yeni bir çözümün gerekli olduğuna dikkat çekerek, “Yeni bir sayfa açmak gerekmektedir. Bunda da net ve kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu