KıbrısManşet

Furkan: 5 yıl önce dosyada elle tutulur hiçbir şey olmadığı için ileri götürülmeyen şikayet bugün neden gündeme geldi?

Güney Kıbrıs vatandaşı 5 şahıstan toplamda 134 bin 100 Euro parayı sahtekarlıkla temin ettiği iddiasıyla bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlanan Mehmet Furkan, Mahkemenin ardından GIYNIK Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu vurguladı

Mehmet Furkan, Güney Kıbrıs vatandaşları Panayiota Pontikou, Agnes Gavrielidou, Savvas Hadjicostas, Antonio Leonidou ve Simoni Papaleontiou’dan Mart 2016 ile Ağustos 2017 tarihleri arasında toplamda 134 bin 100 Euro parayı sahtekârlıkla temin ettiği iddiasıyla bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı. Mahkemenin ardından GIYNIK Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Furkan, iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

“2 BİN EURO ÖDEME ALDIM VE BUNU DA DEKONTLA KANITLADIM”

Davada ismi geçen şahısları tanıdığını ve geçmişte söz konusu şahıslarla çalıştığını kaydeden Mehmet Furkan, “Geçmişte Güney Kıbrıs’ta danışmanlık ve tercümanlık ofisim vardı. Bu şahıslar bana ulaşarak Mal Tazmin Komisyonu’nda satışa koydukları mallarının iş takibini yapmam için benimle anlaştı. Bu iş karşılığında söz konusu şahıslardan toplamda 2 bin Euro ödeme aldım ve bu ödemeyi de banka aracılığıyla aldım ve dekontu da mevcuttur. Bu şahıslar 2017 yılında Kuzey Kıbrıs’a geçerek Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne aleyhimde şikâyette bulundular ve hepsinden 30-40 bin Euro arasında ayrı ayrı miktarlarda toplamda 134 bin 100 Euro para aldığımı öne sürdüler. Bu şahıslarla hiçbir sorun yaşamama rağmen aralarından bir kişinin ‘ırkçı’ bir tutum sergilediği için böyle bir yola başvurduklarını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“KİM KİME 30-40 BİN EURO’YU HİÇBİR BELGE OLMADAN ELDEN VERİR?”

Şikâyet üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde giderek gönüllü ifadesini verdiğini ve söz konusu 5 şahıstan aldığı 2 bin Euro’luk ödemenin banka dekontunu da beyan ettiğini kaydeden Mehmet Furkan, “Ben yasadışı bir iş yapsam niye 2 bin Euro’luk ödemeyi banka üzerinden alayım? Ya da yasal iş yapmasam niye bu ödemeyi yaptılar?” sorularını yönelten Furkan, 2 bin Euro’luk ödemenin dahi banka üzerinden yapıldığını vurgulayarak 30-40 bin Euro gibi bir meblağın hiçbir belge, imza ya da sözleşme olmadan kimin kime elden verebileceğini sorguladı.

“DOSYADA ELLE TUTULUR HİÇ BİR ŞEY YOKTU”

Söz konusu şikâyetin yapıldığı dönemde sadece ifade verdiğini ve dosyada elle tutulur hiçbir şey olmadığı için o günden bugüne kadar söz konusu şikâyetle ilgili hiçbir ileri işlem yapılmadığını kaydeden Mehmet Furkan, söz konusu 5 şahsın da şikâyetin ardından bir kez daha KKTC’ye giriş-çıkış yapmadıklarına dikkat çekti.

“5 YIL SONRA NEDEN GÜNDEME GETİRİLDİ?”

2017 yılında kapanıp giden bir meselenin 5 yıl sonra gündeme getirilmesinin manidar olduğunu savunan Mehmet Furkan, polisin mahkemede delil olarak Kuzey Kıbrıs’taki banka hesabına Güney Kıbrıs’tan 15 bin Euro havale edildiğine dair banka dokümanı sunduğunu kaydetti. Güney Kıbrıs ile KKTC bankaları arasında para transferinin mümkün olmadığını anımsatan Mehmet Furkan, 5 yıldır elle tutulur suçlama olmadığı için hiçbir şekilde gündeme gelmeyen bu şikâyet nedeniyle bugün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanmasının perde gerisinde ne olduğunu merak ettiğini de dile getirdi. Furkan ayrıca, aleyhinde karalayıcı yayın yapan medya organlarıyla ilgili de gerekli yasal işlemleri başlatacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu