GenelKıbrısManşet

Gangster Paradise

Bir zamanlar ‘turizm cenneti’ olarak anılan ülkemiz, son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından ‘suç cenneti’ olarak ün yaptı

Bir zamanlar ‘turizm cenneti’ olarak anılan ülkemiz, son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından ‘suç cenneti’ olarak ün yaptı

ÇANTA ÇANTA PARALAR

Mafya hesaplaşmaları, uyuşturucu ticareti ve kara para hareketleri son dönemlerde gündemden düşmüyor. Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası tanınırlığa sahip olmamasını kendisine fırsat bilenler, illegal işleri için ülkemizi adeta bir üs gibi kullanıyor. Siyasilerin de ‘rüşvet’ karşılığı bu illegal işlere göz yumdukları ve kamuoyuna yansıyan birçok olayın yanında daha nicelerinin de hasıraltı edildiği biliniyor. Kuzey Kıbrıs’ta illegal yollarla kazanç elde eden kişilerin siyasileri, bürokratları finanse ettiğine ilişkin iddialar ise uluslararası yolsuzluk raporlarına dahi yansımış durumda.

ÜLKEDEKİ BAĞLANTILARDA ORTALIĞA SAÇILDI

Son günlerin en çok gündeme gelen konularından birisi olan; Ercan Havalimanı’nda ele geçirilen ve kara para aklama soruşturmalarına konu olan milyonlarca Euro nakit parayla ilgili ilk kez yerel bir bağlantı da ortaya çıktı. Ülkemizde cep telefonu aksesuar mağazası zincirine sahip bir iş insanı, kara para soruşturması kapsamında tutuklanırken, söz konusu şahsın da ülkemiz siyasileriyle yakın ilişkileri olduğu ve bu ilişkilerin sosyal medya hesaplarında dahi rahatça yansıtıldığı dikkatlerden kaçmadı.

SİYASET VE SUÇ DÜNYASI İÇ İÇE

Polisin sıkı denetimleriyle suçun önlenmesinde büyük bir emek harcamasına rağmen, siyasilerin ‘maddi destek’ karşılığında güçlü kişileri kanatlarının altına alarak dokunulmazlık sağladıkları, bazı kişilerinse göstermelik olarak yem edildiği ve yakalanarak sınır dışı edildiği biliniyor. Siyaset ile suç dünyasının bu şekilde birbirine geçmiş olması ciddi rahatsızlık yaratırken, Ankara yönetiminin de son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ta gündeme gelen bu konulardan ciddi rahatsızlık duyduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. Öte yandan sadece siyaset değil hukuk camiasından birçok ismin de ülkedeki suç dünyasıyla yakın olduğu ve karanlık işlere bulaştığı da bir gerçek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu