KıbrısManşetYaşam

Garambol

ski medya düzenimizde tümünün yöneticileriyle de aramızda herhangi bir husûmet olmadan yollarımızı ayırdık ayırmasına da ağzımızdan eski kanalımız veya eski gazetelerimiz için herhangi bir kötü söz yayımlamadık

Bu aralar ofisimizde aynı günde üç kitap birden takılıyoruz. Biri gazeteci Yılmaz Özdil’in Sen Kimsin’i, diğeri iktisat profesörü Arthur De Vany’in Dünya Ekonomisi ve sonucusu da gazeteci Uğur Dündar’ın yazdığı İyi Uykular Sayın Seyirciler’ini okuyoruz. İlgili yayımlar öyle bir geçer zaman ki adlı film gibi delip de geçiyor.

Uğur Dündar ilgili kitapta eski patronu Aydın Doğan’ın ağzından bir alıntı yapıp 24’ncü sayfaya çaktı. Aydın Doğan; “Gazetecilikte bir şey var: Bizim dükkândan ayrılıp, başka dükkâna gidenler, sanki bizim dükkâna küfretme mecburiyetindeymiş gibi! Hepsi diyemem ama bir kısmı hemen başlıyor. Uğur kesinlikle böyle bir şey yapmadı. O dönemde transfer olduğu Uzanlar etik dışı yayınlar yapmaya başlamışlardı ama o asla bu işlere alet olmadı ve zorladıkları anda da aldığı transfer ücretini derhal geri iade ederek istifa etti” diyordu İyi Uykular Sayın Seyirciler’inde. Eee, e’eesi gazeteciliğe ilişkin mesleki ahlâk ve sorumluluk konusunda iyi bir’ders verdi usta yeni medya dünyasına da.

Neyse, biz de bugüne kadar çeşitli gazete ve televizyonlarında görev yaptık. Görev yaparken de maddeyi en arka sıraya koyarak, spor bilimlerine ilişkin nâçizane bilgilerimizi değerli katılımcı dostlar ve izleyiciyle paylaşmaya çalıştık. Televizyonculuk bölümünde önce BRT (ki üç farklı sezonda çalıştık), sonra Kanal T, ve arkasından da Fog TV’de görev aldık. Araya da Yenidüzen, Kıbrıs, Havadis ve CNNTurk adlı internet gazetesi yanında birkaç dergide de yarı zamanlı olarak okuyucularla haşır neşir vaziyetlerindeydik. Sonrası Sevgili Bilbay Eminoğlu sayesinde Okan Karademir Müdür’ün HABERCİ Spor Servisi ve de en son Gıynık’tayız mâlum. Eski medya düzenimizde tümünün yöneticileriyle de aramızda herhangi bir husûmet olmadan yollarımızı ayırdık ayırmasına da ağzımızdan eski kanalımız veya eski gazetelerimiz için herhangi bir kötü söz yayımlamadık. “Yaşanması gerekiyordu ve kısmet değilmiş” dedik ve hep önümüze baktık.

Sonuç mu? Televiyonculuk işlerimi bilerek ve isteyerek bir gecede bitirdim. İşin eğitim tarafı daha cazip gelmişti. Ama yine ekranlardan kopamadık vesselâm. Bu arada sosyal medya üzerinden Mehmet Ekin Vaiz, Osman Emiroğlu ve Erhan Kaya ile Garambol adlı kısa mizahları çekiyorduk ama o da gençlerin yoğunluğundan ona da ara verdik. Yok öyle bizde “İyi uykular sayın seyirciler” Hayırlısı bakalım…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu