KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Gardiyanoğlu: “2013 kurultayından büyük ders çıkardık”

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, “UBP 2013 yılındaki Kaşif - Küçük kurultayından çok büyük dersler çıkardı. Bundan sonrası için böyle bir şeye izin vermeyiz. Bu seçimi demokratik bir şekilde atlatacağız” dedi

GIYNIK ÖZEL – EMEL DOĞAN

GIYNIK WEB TV’de Gizem Özgeç’in konuğu olan UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, kurultay seçimini demokratik bir şekilde atlatacaklarını belirtti.

Gardiyanoğlu, her iki adayı da çok sevdiğini ve beraber çalıştığını belirterek, UBP’de küslük ve kavga olamayacağını söyledi.

Gardiyanoğlu, “Benim gördüğüm kadarıyla sayın Taçoy adaylıktan çekilmeyecektir. En doğru kararı kendisi verecektir. Ama kim kazanırsa kazansın kazanan KKTC olacaktır. Kim kazanırsa kazansın başkanımızdır. Kaybeden de yol arkadaşımızdır. Bizde ayrıştırıcı bir politika yoktur” ifadelerine yer verdi.

GIYNIK Gazetesi’nin ‘UBP’de kılıçlar çekildi’ manşetine ilişkin açıklamada bulunan Gardiyanoğlu, “2012 yılındaki Ahmet Kaşif ve İrsen Küçük kurultayından çok büyük dersler çıkardık. Biz bu durumu yıllarca atlatamadık. 2018’e kadar da şoklarını yaşamaya devam etmiştik. Bundan sonrası için böyle bir şeye izin vermeyiz. Bu seçimi demokratik bir şekilde atlatacağız” şeklinde konuştu.

“GEZİCİ İLE ALKALARI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER”

“Anketi kimin yaptığından haberimiz yok olsa söylerdim” diyen Gardiyanoğlu, şöyle devam etti:

“Biz aynı ailenin farklı evlatlarıyız. Dışardan bizi kim karıştırmaya çalışırsa da karşısında bizi bulacaktır. Bu anketi yaptıranı bilsem söylerim. Saklanan bir adam değilim. Ben sordum gerek sayın Sucuoğlu gerekse sayın Taçoy olsun, onlarda bana Gezici meselesi ile bir bağlantısı olmadı8klarını açık bir şekilde dile getirdiler.”

Öte yandan “Sayın Tatar, Başbakan olarak ülkeye katkı yapmak istiyordu. Belki o kahve içilseydi sağın çatı adayı Özersay olurdu. Hatta cumhurbaşkanı da seçilebilirdi” diyen Gardiyanoğlu, Özersay’ın ‘kahve içmem’ sözlerine UBP tabanının takıldığını dile getirdi.

Gardiyanoğlu, “Belki o kahveyi o gün Özersay içmiş olsaydı, şu an cumhurbaşkanı olabilirdi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu