KıbrısManşetSiyasetToplum

Gardiyanoğlu: “Bizim yaptığımız kitapçık Lefkoşa’nın nabzıdır”

UBP'nin LTB Başkan adayı Sadık Gardiyanoğlu, Lefkoşa’nın kesimlerinin listesini yaptıklarını ve ihtiyaçlarını sıraladıklarını belirterek, “Bizim yaptığımız kitapçık Lefkoşa’nın nabzıdır” dedi

Gardiyanoğlu, Lefkoşa’da yıllardır yapılan bir şeyin olmadığını kaydederek, “Ben ziyaret ettiğim insanlara sadece son sekiz buçuk yılda mutlu olup olmadıklarını soruyorum” dedi. Gardiyanoğlu, bu soru karşısında sadece sağa, sola baktıklarını ifade etti.

“LEFKOŞA SOKAKLARINDAN LAĞIM SUYU AKIYOR”

Haspolat, Hamitköy ve Surlariçi’nin yıllardır öksüz evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Gardiyanoğlu, “Lefkoşa sokaklarından lağım suyu akıyor” dedi.

Gardiyanoğlu, bunun bir eleştiri olmadığını da ifade ederek gerçeği söylediklerine vurgu yaptı. “Ben Haspolat bölgesindeki vatandaşlara yapacaklarımı anlattım” diyen Gardiyanoğlu, Haspolatlıların neler istediğini sorduğunu ve insanların Haspolat’a ‘kanalizasyon ve kaldırım’ gelmesini istediklerini söylediklerine değindi. Gardiyanoğlu, bu projelerin planlandığına değindi.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ KİTAPÇIK LEFKOŞA’NIN NABZIDIR”

Siyaseti klimalı odada yapmadığını dile getiren Gardiyanoğlu, “Bizim yaptığımız kitapçık Lefkoşa’nın nabzıdır” ifadelerini kullandı. Lefkoşa’nın kesimlerinin listesini yaptıklarını ve ihtiyaçlarını sıraladıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, Lefkoşa’nın karanlık bir şehir olduğunu söyledi.

“Huzur yok, biz yok olanı var etmeye geliyoruz” diyen Gardiyanoğlu, belediye başkanının şehrin huzurunu tahsis edecek olan kişi olması gerektiğini vurguladı.

“PROJELERİN SUNULMASI DURUMUNDA KAYNAĞININ SAĞLANACAĞININ SÖZÜNÜ ALDIK”

Trafik sorunu ile ilgili projelerinden bahseden Gardiyanoğlu, gerekli kişilerle görüştüklerini ve proje sunulması durumunda kaynağının sağlanacağının sözünü aldıklarını belirtti. Gardiyanoğlu, en büyük sıkıntının ise Dereboyu bölgesinde olduğuna dikkatleri çekti.

“82 SOKAK 82 PARK PROJEMİZ VAR”

Lefkoşa’da ki bir diğer en önemli konunun da yeşil park konusu olduğundan aktaran Gardiyanoğlu, “82 sokak 82 park projemiz var” dedi.

Ebeveynlerin çocuklarını görebilecekleri, güvenli bir park istediğini belirten Gardiyanoğlu, bazı bölgelerde var olan parklara iyileştirme çalışması yaparak tekrar kazandıracaklarını söyledi.

“PROJELERİMİZ İÇİN KAYNAKLARIMIZ HEMEN HEMEN HAZIR”

Gardiyanoğlu, LTB’nin kendi kaynaklarından bir proje üretmesinin ise mümkün olmadığının altını çizerek, “Bizim kitapçığımız çıkalı 10 gün bile olmadı ama projelerimiz için kaynaklarımız hemen hemen hazır” dedi.

UBP’nin kendi içindeki durumuna da değinen Gardiyanoğlu, “UBP’li kırılır, küser, bağırır çağırır ama bayrağını alır ve sokağa çıkar” diyerek dün akşam gerçekleşen Küçük Kaymaklı örgüt toplantısının miting havasında geçtiğini söyledi.

“İTTİFAK YÜZDE 95 ORANINDA ÇALIŞIYOR”

Bireysel kırgınlıkların var olabileceğini de söyleyen Gardiyanoğlu, yüzde 95 oranında ittifakın çalıştığından bahsetti.

“LEFKOŞA’YA YEŞİL ALAN LAZIM BUNUN İÇİN DE BİR MİMAR LAZIM…”

Gardiyanoğlu son olarak, vatandaşın seçimlerde ‘görevi yapar veya yapamaz’ düşüncesi ile oy vermeleri gerektiğini söyleyerek, “Lefkoşa’ya huzur lazım, yeşil alan lazım bunun içinde bir mimar lazım…” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu