KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu: “İlaç vurgunu meselesinde suçu olanlar yargı huzurunda yargılanacak”

İlaç vurgunu meselesiyle ilgili paydaşların da katılımıyla ortak bir toplantı gerçekleştirildi… Toplantı sonrası açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “Suçu olan kim ise yargı huzurunda yargılanacak. Paydaşlarımızla birlikle bu konunun sonuna kadar üzerine gideceğiz” dedi

‘sigorta reçeteleri üzerinden yapılan ilaç vurgunu’ meselesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Kıbrıs Türk Tabileri Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) ve Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) yetkililerinin katılımıyla ortak bir toplantı gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili göreve geldiği 14 Ağustos tarihinden itibaren 25 günlük bir araştırma yaptıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, “Daha önceki bulguları da birleştirerek konuyu polise taşıdık” dedi.

“SONUNA KADAR GİDECEĞİZ VE SONUÇLANDIRACAĞIZ”

Soruşturmanın özel kurulan ekip tarafından başlatıldığını aktaran Gardiyanoğlu, “Sonuna kadar gideceğiz ve sonuçlandıracağız. Titizlikle ve hassasiyetle bu konunun üzerine gidildiği için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KARŞI KARŞIYA KALINAN EN BÜYÜK USÜLSÜZLÜK OLAYLARINDAN BİRİ YAŞANDI”

Gardiyanoğlu, belki de karşı karşıya kalınan en büyük usulsüzlük olaylardan birinin yaşandığına dikkat çekerek, “Toleransımız sıfırdır. Diğer paydaşlarla da görüştük. Onlarla birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu.

Sözleşmelerin ve yazılımların tekrardan gözden geçirileceğini ifade eden Gardiyanoğlu, “Bu sistemin nasıl daha iyi olacağıyla ilgili rotamızı çizdik” açıklamasında bulundu.

“SUÇU OLAN KİM İSE YARGI HUZURUNDA YARGILANACAK”

Gardiyanoğlu, “Suçu olan kim ise yargı huzurunda yargılanacak. Paydaşlarımızla birlikle bu konunun sonuna kadar üzerine gideceğiz. Bu saatten sonra yapanın yanına kalmayacak” dedi.

Söz konusu vurguna karışan doktor ve eczanelerle ilgili ellerinde veri olduğunu, fakat şu aşamada paylaşamayacaklarını dile getiren Gardiyanoğlu, “Nisan 2023 yılında yeni bir otomasyon sisteme geçildi. Buna benzer daha önce de şikayetler aldık. Dijitalleşmenin yardımıyla son şeklini aldı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu