KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu: İşçi işverensiz, işveren de işçisiz olamaz

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu başkanlığında Çalışma Bakanlığı’nda toplandı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, ayakları yere basan veriler üzerinde yeni asgari ücretin belirlenmesi için işçi ve işveren sınıfı ile birlikte uğraş vereceklerini belirtti.

Gardiyanoğlu, “işçi işverensiz, işveren de işçisiz olamaz” dedi.

“TOPLANTIYI OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”
Gardiyanoğlu, toplantıyı oy birliği ile alınan bir kararla tamamlamak istediklerini belirterek, hayat pahalılığı verilerinin ortaya konmasıyla, halkın daha yaşayabilir bir ücrete kavuşturulmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

“ASGARİ ÜCRETİN SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULMASI ÜLKEYE ZARAR VERİYOR”
İşveren tarafını temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun, asgari ücretin sürekli gündemde tutulmasının ülkeye zarar verdiğini belirtti.

Arhun, “Maliye Bakanı’nın açıkladığı rakam afakidir. Bütün iş camiası ciddiye sıkıntıya girdi. Motivasyonu bozuyoruz. Bu ücretlerin bu seviyelerin bu şekilde artacağını ifade ederken çalışan beklentiye giriyor, az ücret aldığını düşünüyor. İşletmelerdeki disiplin bozuluyor” dedi.

“HERKESİ DAHA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”
Arhun, İngiltere’de asgari ücretin artırıldığını ancak 4 ay sonra yürürlüğe gireceğini belirterek, “Herkes yeni ücrete adapte olsun diye bunlar yapılıyor. Bizde böyle değil. Piyasayı bombalıyoruz, beklentiye sokuyoruz. Herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

“YOKSULLUK SINIRI 45 BİN 165 TL”
İşçi sınıfını temsilen konuşan Ahmet Serdaroğlu 2023’ün üçüncü asgari ücretini belirlemek için toplandıklarına vurgu yaparak, toplantı çağrısını gerçekleri görmek ve göstermek için yaptıklarını anlattı.

Aylardır zamlar olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, “bu zamlar olurken işletmelerin geliri artmadı mı?” diye sordu.

“İŞVEREN SINIFI ZAMLARA SES ÇIKARMIYOR”
İşveren tarafının zamlara ses çıkarmadığına değinen Serdaroğlu, şöyle devam etti:

“Asgari ücretli eziliyor. Toplantı çağrısı yaptık, işverenler hemen ‘batıyoruz’ açıklamaları yapmaya başladı. İşçi yok, kalite düştü. Bunun yanında bir de açlık sınırı var. Bu açlık sınırı sadece gıdayı içeriyor. Bunun içinde elektrik, barınma yok” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu