KıbrısManşetSiyaset

Gardiyanoğlu: Kamu oyuna yansıyan unsurlar sandığa yansıdı

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, BRT’de katıldığı programda seçim sürecini değerlendirdi

Gardiyanoğlu, basın ve sosyal medya ayağı bağlamında pandemi döneminde çok yol aldıklarını, çalışmalar yaptıklarını ve  eksiklerini tamamladıklarını söyledi. Seçim öncesi yapılan kamuoyu yoklamalarıyla çok ilgilenmediğini belirten Gardiyanoğlu “ Biz, Kıbrıs Türk halkı ne istiyor diye baktık. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin garantörlüğünün devamı, Türk askerinin Ada’da kalması ve İki devletlilik esasını savunan adaya yani Tatar’a destek verdi.

Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk halkı ne istiyorsa,  oylarına da onu yansıttıklarını ve Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçildiğini söyledi.

Bu dönemde herkesin ayrıştırıcı değil bağlayıcı olması gerektiğini vurgulayan Gardiyanoğlu, “ Cumhurbaşkanımızın etrafında toplanmalıyız. Halkın çoğunluğunun verdiği karara saygı duymalıyız” dedi.

SÜRPRİZ ADAYLAR OLABİLİR

Gardiyanoğlu, UBP Genel Başkanığı için 31 Ekim’de yapılacak olan kurultayın şölen havasında geçeceğini ve açıklanan adayların dışında sürpriz adaylar da olacağını belirtti.

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün yarın ya da Pazartesi günü Ada’ya geleceği yönünde duyum aldığını bugün kendisini arayıp somut bilgi alacağını belirten Gardiyanoğlu, “ Hüseyin Özgürgün UBP’de ciddi bir dengedir “dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu