KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu: “Özel bir şirket Kalkanlı Yaşam Evi’nde merkezi ısıtma kurulumuna başlayacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “Kalkanlı Yaşam Evi’nde soğuktan yaşlıların hayatını kaybettiği” yönündeki habere işaret ederek, böyle bir şey olmadığını söyledi. Gardiyanoğlu, “Özel bir şirket Kalkanlı Yaşam Evi’nde merkezi ısıtma kurulumuna başlayacak” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Meclis’te Besim’i yanıtladığı konuşmasında, 24 yaşlıya bakacak şekilde kurulan Kalkanlı Yaşam Evi’nin şu an 52 yaşlı olduğunu belirtti.

Kalkanlı Yaşam Evi’nde, göreve geldiklerinden bu yana sivil toplum örgütleriyle istişare içerisinde var olan çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Gardiyanoğlu, yarından itibaren özel bir şirketin Kalkanlı Yaşam Evi’nde merkezi ısıtma kurulumuna başlayacağını söyledi.

Kalkanlı Yaşam Evi için KEİ destekli keşif bedeli 10,5 Milyon TL kaynak ayrıldığını ifade eden Gardiyanoğlu, çok ciddi bir proje çalışması yapıldığını ve Nisan ayında ihalesine çıkılacağını belirtti. Mevcut personelin sayısında artırıma gideceklerini de açıklayan Gardiyanoğlu, Güzelyurt ve Lefke halkına, Kalkanlı Yaşam Evi’ne verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Sadık Gardiyanoğlu, Sınırüstü Bakım Evi’nde iki yıldır sürdürülen tadilatla ilgili de bilgi vererek, çok az bir iş kaldığını söyledi. Orada bir yönetim oluşturulduğunu ve işletmesinin İskele Belediyesi’ne verileceğini dile getiren Gardiyanoğlu, belediyenin bakım evine ciddi bir personel katkısı vereceğini belirtti.

“Kalkanlı Yaşam Evi’nde soğuktan yaşlıların hayatını kaybettiği” yönündeki habere de değinen Gardiyanoğlu, böyle bir şey olmadığını söyledi. Sadık Gardiyanoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlatılması yönünde talimatı olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu