KıbrısManşetToplumTürkiye

Gardiyanoğlu, Sosyal Hizmetler uygulamalarını yerinde gördü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Ankara temaslarının son gününü, Çalışma Yaşamı ve Sosyal Hizmetler uygulamalarını yerinde görme ziyaretlerine ayırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Ankara temaslarının son gününü, Çalışma Yaşamı ve Sosyal Hizmetler uygulamalarını yerinde görme ziyaretlerine ayırdı.

Bakan Gardiyanoğlu, ilk olarak, bürokratları ile birlikte Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Gardiyanoğlu, Genel Müdür Samet Güneş, Genel Müdür Yardımcıları, İstihdam Müdürleri ve teknik uzmanları ile toplantı yaptı.

İŞKUR’un yıllardır KKTC’deki çalışmalarını yakından izlediğini belirten Gardiyanoğlu, İŞKUR’un kendi bakanlığı döneminde de işbirliği yapma arzusunu görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası, KKTC’nin işçi potansiyelinde sıkıntı yaşandığını belirten Gardiyanoğlu, 3. Dünya ülkelerinden bir yönelim yaşandığına işaret etti.

İŞKUR’un potansiyelinden faydalanmak istediklerini kaydeden Gardiyanoğlu, “ Gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerden KKTC’ye gelecek işçiler için gerek bireysel donanımı gerekse kişisel önbilgileri elde etme konusunda İŞKUR’un portalından faydalanmak istiyoruz” dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş de KKTC’ye ve Bakan Gardiyanoğlu’na yardımcı olmaktan gurur duyacaklarını söyledi.KKTC’ye yazılım, teknik, istihdam uzmanlığı konularında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu