KıbrısManşetSiyasetToplum

Gardiyanoğlu: Türk halkının tarihi hep mücadele ile geçti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Memur-Sen’in ev sahipliğinde adaya gelen Türk Eğitim- Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Birliği’ne üye ülkelerin sendika temsilcilerini kabul ederek görüştü.

Görüşmede Memur-Sen Başkanı Akın Manga da hazır bulundu.

Türk Eğitim- Sen Başkanı Talip Geylan konuşmasında , Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Birliği olarak KKTC’nin kuruluşunun 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla panel gerçekleştirdiklerini belirterek Türk dünyasının kalbinin KKTC’de attığını kaydetti.

“Bugünlere kolay gelinmedi diyen” Geylan, “Şimdi sıra KKTC’nin uluslararası camiada tanınması. Bu noktada KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ve son dönemlerde Türk Devletleri Teşkilatı’nın gayretinin farkındayız. Tüm dünyanın KKTC’yi tanıyacağına yürekten inanıyoruz” İfadelerini kullandı.

Bakan Gardiyanoğlu da konuşmasında, Türk halkının tarihinin hep mücadele içinde geçtiğini belirterek
Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi’nde ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilatta gözlemci üye ol olarak kabul edildiğine dikkat çekti.

Gardiyanoğlu; “Kıbrıs Türkü milli değerleri yüksek olan ve Türklüğe sahip çıkan bir halktır. Tarihi doğru bilmek ve tüm gençlere aktarmak hepimizin boynunun borcudur” İfadelerini kullandı.

Gardiyanoğlu tarih bilinçlendirme anlamında katkılarından dolayı sendika temsilcilerine teşekkür ederek çalışmaların devam etmesini temenni etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu