KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu: “Yapılan iyilik, usulsüzlüğü getirdi”

“SİSTEM USULSÜZLÜĞÜ GETİRDİ”

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Haber’de Miray İçsel’in konuğu oldu. Gardiyanoğlu, “Yapılan iyilik, usulsüzlüğü getirdi. Bunların en büyük sebebi de sistemin kendi içinde doktorları usulsüzlük yapmaya yöneltmesiydi. Artık iyilik yapmayacağız” dedi.

Sahte reçete soruşturmasına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Gardiyanoğlu, bu sürecin aslında uzun bir tarihe dayandığını ve son zamanlarda sosyal sigortalar dairesinin ilaç yazma sisteminin değişmesi ve Bakan Gardiyanoğlu’nun bu konuya odaklanmasıyla açığa çıktığını ifade etti. Gardiyanoğlu ayrıca, sosyal sigortalar dairesi müdürünün konu hakkında bir açıklama yaptığını ve benzer dosyaların 2002 yılında da tespit edilip polise iletilmesine rağmen olayın hiçbir şekilde gündeme gelmediğini ve üstünün kapatıldığını belirtti.

“İNSANLARIN SİSTEMİN AÇIKLIĞINDAN FAYDALANMASINA SEBEP OLDULAR”

Bizler şu anda oturup, insanların neden bu sistemsizliğin açıklarından faydalandığını düşünmeliyiz. İfadelerini kullanan Gardiyanoğlu, “Hiçbir doktor bin tane reçeteyi bir ayda yazamaz. Bir hekimin günde 100 tane sigorta reçetesi yazabilmesi için 300 hastayı muayene etmesi gerekir, çünkü muayene edilen hastaların sadece üçte biri sigortalı hasta grubundadır.”

“SİSTEM USÜLSÜZLÜĞÜ GETİRDİ”

Tutuklanan doktorların çoğunluğunun iyilik olsun diye bu yola başvurduğunu belirten Gardiyanoğlu, ancak bu sistemin hatalı olduğu için iyi niyetin dahi usulsüzlüklere yol açtığını ifade etti. “92 tane hekimin sigortalarla anlaşması varsa, 92 hekim 23 yıldan beri usulsüz iyilikler yapıyor. İyiliksever doktorlar ne şifresini ne de kaşesini eczacılara teslim etmezler. 25 TL karşılığında reçete yazdım’ diyen biri iyilik yapmamış olur, ayda bin tane reçete yazan ve kaşesini, şifresini arkadaki eczaneye veren de iyilik yapmamış olur. Yapılan iyilik, usulsüzlüğü getirdi. Bunların en büyük sebebi de sistemin kendi içinde doktorları usulsüzlük yapmaya yöneltmesiydi ifa

“ARTIK ‘İYİLİK’ YAPMAYACAĞIZ”

Gardiyanoğlu, kendi uzmanlık alanının dışında reçete yazmanın sistemin çarpık olduğunu belirterek artık sigorta anlaşması olan hekimlerden iyilik beklenmemesi gerektiğini ve iyilik yapmayacaklarını ifade etti. “Ben bir çocuk doktoru olarak tansiyon hastasına ilaç yazabiliyorum. Böyle çarpık bir sistem var. Ben çocuk doktoru olarak tansiyon ilacı yazmak istemiyorum. Ben sigortalı hastaya ilaç yazacaksam sadece çocuğuna yazarım, bundan fazlasını kimse beklemesin. Artık sigortayla anlaşması olan hekimlerden kimse iyilik beklemesin, çünkü iyilik yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu