KıbrısManşetToplum

Gardiyanoğlu’ndan sigorta reçeteleri üzerinden yapılan ilaç vurgunu ile ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Postası’nın gündeme taşıdığı ilaç vurgunu meselesiyle ilgili polise suç duyurusu yaptıklarını belirtti. Gardiyanoğlu, “Bu ülkenin tek kuruşunu kimseyi bile kimseye yedirmem” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, sigorta reçeteleri üzerinden yapılan ilaç vurgunu ile ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu, konuyla ilgili polise suç duyurusu yapıldığını belirterek, “Vurgundan görülen zararın 60 milyon TL’nin çok üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“BU ÜLKENİN TEK KURUŞUNU BİLE KİMSEYE YEDİRMEM”

Asla geri adım atmayacağını kaydeden Gardiyanoğlu, “Bakanlığa geldiğim gün kendime söz verdim sözümün arkasındayım. Bu ülkenin tek kuruşunu kimseyi bile kimseye yedirmem, bu konuda netim” ifadelerini kullandı.

Bakan Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Tabileri Birliği (KTTB), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ile ortak bir toplantı yapılacağına işaret ederek, “Toplantıyı ben talep ettim. Olay polise intikal etti. Serbest doktorların sigorta reçetesi yazması benim bakanlığıma ait, sözleşmeleri biz yaparız” diye konuştu.

“SİSTEMDEKİ AKSAKLIKLARI BİZLER DE GÖRMEYE BAŞLADIK”

Özel hekimler ve eczanelerle ilgili kamu hekimlerinin sağlık sigorta reçetesi yazabilme yetkisini de değerlendireceklerini dile getiren Gardiyanoğlu, “Sistemdeki aksaklıkları bizler de görmeye başladık” açıklamasında bulundu

Gardiyanoğlu, görevini layıkıyla yapan doktorlar ve eczanelerin de olduğunu hatırlatarak, “Sepetin içerisindeki çürük elmaların ayrıştırılmasını bizler kadar ilgili birlikler de istiyor” dedi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu