GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Garip: Ülke sermayenin gedikli partisi ile yeni yetme sermayenin partisine emanet edilmiştir.

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2022 Erken Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

Gıynık Sosyal Medya

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2022 Erken Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

TKP-YG Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip, seçim sonuçlarını “Büyük sermayenin mutlak zaferi” olarak değerlendirirken, çalışıp üreten emekçilerin bu seçim sonucu kaybettiğini ifade etti.

Sandık sonuçlarına göre birinci ve ikinci parti olarak seçimi noktalayan UBP ve CTP’nin zaferini, “. Ülke sermayenin gedikli partisi ile yeni yetme sermayenin partisine emanet edilmiştir” şeklinde değerlendiren Garip, TKP-YG olarak seçim sonuçlarını değerlendirmelerinin ardından açıklamada bulunacaklarını belirtti.

Son bir yıl boyunca ileriyi ön görerek “solda birlik” çağrısında bulunan TKP ve Sol Hareket’e, kişisel çıkarlarını değil ülke çıkarları adına çaba sarfeden TKP Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’yı ve Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ı ise çabalarından dolayı kutlayan Garip şöyle devam etti:

“Bu benim şimdilik şahsi değerlendirmemdir. Ancak, son bir yıldır ileriyi görerek bu günleri yaşamamamız adına büyük efor sarf eden Sol Hareket ve TKP Yeni Güçler’in girişimlerini takdir eder, Sn. Mehmet Çakıcı ve Sn. Abdullah Korkmazhan’a kişisel çıkarları ve yaşanmışlıkları bir kenara koyarak toplumun ve tabanın istencine kulak vererek ülke çıkarları adına attıkları cesur adımlardan dolayı kutlamak isterim.

Bu çabaları görmezden gelerek, kişisel, küçük hesaplar ile kendilerinin ve partilerinin kayıpları yanında toplumun kaybetmesine, ezilen sınıfın daha da ezilip rant çevrelerinin semirmesine neden olan çevreleri ise tebrik! eder kendilerini her pazar Selvili Tepe’ye çıkıp manzara seyretmeye davet ediyorum.

Tercihe bağlı olarak Trodoslara veya Toroslara bakabilirler.

Bir kez daha bize inanan, güvenen ve bizim ile bu yola çıkıp mücadele eden tüm dostlara teşekkürler.

Saygılarla…”

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu