GenelKıbrısManşet

Asgari ücrette uzlaşılan rakamda değişiklik yaşanabilir; karar saat 16.00’dan sonraya kaldı!

-Mine İçsel

Asgari ücret masası yine bir krize gebe.

GIYNIK’ın güvenilinir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; Ağustos ayı maaşlarına eklenmesi talep edilen %2.55’lik hayat pahalılığı oranı hakkında işçi ve işveren arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

“Ağustos ayı hayat pahalılığı da eklensin” talebi

İşçi ve iş veren kesiminin üzerinde anlaştığı %12.95’lik artış konusunda mutabakat sürerken, toplantıların uzaması sonrası, Ağustos ayı hayat pahalılığının da Eylül maaşları itibarıyla yansıtılması talebi; işveren kesimini memnun etmedi. Görüşmeler bu noktada tıkandı.

İşveren istediğini aldı

Dünkü Bakanlar Kurulu’nda sosyal sigorta prim destek ödemeleri konusunda işveren tarafının beklediği prim muafiyeti aldığı bilgisi edinilirken, %2.55’lik Ağustos ayı hayat pahalılığı konusunda alınacak karar Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıya ara vermesi üzerine saat 16.00’dan sonraya kaldı.

Şimdi neler olacak?

Olası bir anlaşmazlık durumunda işçi kesiminin masayı terk etme ihtimali söz konusu iken, işveren ve hükümet kanadının, asgari ücrete yapılacak zam oranını hükümetin ilk baştaki talebi olan %11’e çekmesi konusunun  gündeme gelebileceği ve ilan edilen rakamın %11’lik artışta olabileceği ihtimali söz konusu.

%11’lik oranda yapılan artışla açıklanacak bir asgari ücret sonrası,karardan memnun olmayan işçi kesimi tarafından yapılacak grev ve eylemler konusunda da bir kurultay ve seçim karşılayacak hükümetin atacağı adımlar merak konusu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu