EğitimKıbrısManşetToplumTürkiye

GAÜ ile TC. Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile TC. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)arasında “Akademik İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü” imzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile TC. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)arasında “Akademik İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü”  imzalandı.

GAÜ Genel Sekreterliği’nden verilen bilgiye göre;  Ülkemizde konuk olarak bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu beraberindeki heyetle, GAÜ Merkez Kampüsü’nde  gerçekleştirdiği temaslar sırasında GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar ve üniversite üst yöneticileri  ile her iki üniversitenin akademik vizyonuna katkı sağlayacak görüş alışverişinde bulundular.

Her iki rektör görüşmelerin ardından,  “Akademik İşbirliği ve İyi Niyet Protokolü”nü imzaladılar.
Protokol kapsamında; Öğrenci değişimi, work-shop, ortak sertifika programları, çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle ilgili  konularda yardımlaşmak yanında, protokolün ana hedefine uygun ortak çalışmaların ve yeni girişimlerin yapılanmasını destekleme maddeleri de yer aldı. İmza töreninde; GAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tülin Bodamyalı, Prof. Dr. İsmet Esenyel, Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu, Genel Sekreter Aylin Ayhan ve diğer konuklarda hazır bulundu.

Merkezi Konya’da bulunan bir devlet üniversitesi olarak; 14 Temmuz 2010 tarihinde “Konya Üniversitesi” adı ile kurulan,  sonradan 1 Nisan 2012 tarihinde yapılan değişiklikle Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakanlarından; Müteveffa Necmettin Erbakan’ın adını alan üniversite; 20 Fakülte, 2 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu, 4 Enstitü, 6 Uygulama ve Araştırma Merkezi  ile bir Konservatuvara sahip, lisans-yüksek lisans, doktora ve formasyon kategorilerinde 40 bin civarında öğrenci de ilgili ana bilim dallarında üniversitede öğrenim görmekte.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu