EğitimGenelKıbrısKültür SanatManşet

GAÜ Iletişim Fakültesi, Türk dizi ve sinema sektörünün iki dev ismini söyleşide buluşturuyor

GAÜ İletişim Fakültesi; Türk dizi ve sinema sektörünün duayen senarist- yönetmeni ve yapımcısı Osman Sınav ile güçlü oyuncularından Kenan İmirzalıoğlu'nu birlikte gerçekleştirecekleri bir söyleşiyle ağırlayacak.

GAÜ İletişim Fakültesi; Türk dizi ve sinema sektörünün duayen senarist- yönetmeni ve yapımcısı Osman Sınav ile güçlü oyuncularından Kenan İmirzalıoğlu’nu birlikte gerçekleştirecekleri bir söyleşiyle ağırlayacak.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı’nın verdiği bilgiye göre; “Türk Sinema ve Dizi Sektörünün Bugünü ve Geleceği” konulu panel, Cem Kar’ın moderatörlüğünde 7 Kasım Salı günü, GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de gerçekleşecek. Prof. Dr. Saygılı, etkinliğe yönelik genel daveti öne çıkararak; Panelin özellikle iletişim, güzel sanatlar ve sahne sanatları dallarında yüksek eğitim süreci içinde olan öğrenciler için yol gösterici ve bilgilendirme yönüne vurgusu ile “Etkinliğimiz sinemaya, görsel ve işitsel sanatlara ilgi duyan tüm öğrencilerimize, her kesime açıktır, aramızda olmanızdan mutluluk duyarız.” ifadeleri ile duyuruldu.

OSMAN SINAV VE KENAN İMİRZALIOĞLU KİMDİR?

1956 yılında Burdur’da doğan Osman Sınav, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü’nde de eğitim görerek 1979 yılında mezun oldu. Kariyerine, reklamcılık alanında metin yazarı olarak başladı. Kurduğu yapım şirketi ile yazdığı 500’e yakın reklam filmi ve kampanya ile reklamcılık tecrübesine 1987’de son noktayı koyarak, sadece sinema projeleri üzerinde yoğunlaştı. “Bir Muharririn Ölümü, Hünkarın Bir Günü, Yalancı Şafak, Küçük Dünya ve Aşka Kimse Yok” filmleri ve 1993’te”Süper Baba” 1994’te kendisine de en iyi yönetmen dallarında Altın Portakal kazandıracak “Yalancı”yı çekti. “Melek Apartmanı, Mavi Düşler, Sıcak Saatler” gibi diğer TV dizilerine de imza atan ve Kenan İmirzalıoğlu’nu keşfeden yönetmen, onun güçlü bir yüzü olduğunu düşünüyordu. İmirzalıoğlu-Sınav ortaklığı, 1998’de “Deli Yürek”isimli diziyle başladı. Diğer bir çok proje yanında, yönetmen ve yapımcılığını yaptığı “Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi” gibi ses getiren diziler, Osman Sınav’ın uluslararası alandaki tanınırlığını artırdı. Sınav, uzun yıllar GAÜ İletişim Fakültesi’nde ders verdi.

‘Best Model of the World 1997 (Dünyanın En İyi Mankeni)’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edip, birinci olan Kenan İmirzalıoğlu 1974 Ankara doğumlu, tv ve sinemada güçlü karakterleri canlandırmasıyla tanındı. Özellikle; Deli Yürek (1998-2002), Ezel (2009-2011) ve Karadayı (2012-2015) dizilerindeki rolleri ile Türkiye’de popülerliğini artıran oyuncu; Halen tv programı, dizi ve reklam oyunculuğu ile kariyerine güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu