KıbrısManşetSiyasetToplum

GAÜ’den uluslararası ev sahipliği

DMW Türkiye ve DMW Kıbrıs Gruplarının iş birliğiyle Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezi’nde uluslararası etkinlik gerçekleştirildi

DMW Türkiye ve DMW Kıbrıs Gruplarının iş birliğiyle Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezi’nde uluslararası etkinlik gerçekleştirildi.

“DÜNYANIN DAHA FAZLA İNSANLIĞA İHTİYACI VAR”
Merkezi İsviçre’de bulunan; Uluslararası Diplomatlar Birliği (Diplomaten International-DMW) bünyesinde yer alan; DMW Türkiye ve DMW Kıbrıs Gruplarının iş birliğiyle Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezi’nde uluslararası etkinlik gerçekleştirildi. Ülkemiz ile yurtdışından akademisyen ve uzmanlar eşliğinde gün boyu gerçekleştirilen sunum ve paneller aracılığıyla “Dünyanın daha fazla insanlığa ihtiyacı var” teması doğrultusundaki görüşler ve öneriler etkinliğe damgasını vurdu. Ortak temenniler; Coğrafya gözetmeksizin, insani değerlerin farkındalığında olan, bu değerlerin yaşatılması ve yayılması amacını paylaşan bireylerin eliyle, dünya toplumlarının huzuru, daha iyi bir toplumsal birlikteliğin sağlanması gibi ana koşulların oluşabilmesi talepleri üzerinde yoğunlaştı.

AKPINAR: ORTAK İNSANLIĞIMIZIN TEMEL TAŞIDIR
AB’nin yeni genişleme sürecinde, birliğe yeni üyelerin hazırlanması amacıyla Avrupalı parlamenterler tarafından ilk kuruluş bildirgesiyle ortaya çıkan DMW’nin ülkemizde gerçekleştirilen toplantısının açılış konuşmasını, birliğin Kıbrıs Başkanı sıfatıyla; GAÜ Kurucu Rektörü ve DP Milletvekili Serhat Akpınar gerçekleştirdi. Konuşmasında, özellikle Gazze’de yaşananlar üzerinden ‘insanlık acısını’ tarif eden Akpınar, “İnsan hakları, ortak insanlığımızın temel taşıdır. Bunlar belirli bölgeler, dinler veya ideolojilerle sınırlı değildir. Bunlar evrenseldir. Dünyanın her köşesinde saygı duyulmasını sağlamak ve bu hakların tanıtımı ve koruma bizim görevimizdir. Buna siyasi olarak uygun olmasa bile, sesli olmayanları savunmak da dahildir. İnsani bakış açısı sınırları aşar. Savunmasızları korumak ve barışı desteklemek için ortak sorumluluğumuzu hatırlatan bir eylem çağrısıdır. Diplomatlar olarak, bu perspektifi ileriye taşımak için eşsiz bir konumdayız. Uluslararası işler aleminde en önemli görevimizin insanlığa hizmet etmek olduğunu hatırlayalım. Uluslararası sahneyi herkes için daha adil, şefkatli ve insancıl bir arenaya dönüştürebilmemiz, ortak çabalarımız sayesindedir” ifadeleriyle katılımcılara seslendi.

SERT: SAVAŞ KURBANLARI ÇOCUKLAR
Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Başkan vekili Halil Sert, başkanlığını yaptığı heyet adına toplantının misyonuna vurgu yaparak; Birliğin çalışma ve çabalarında, küresel sorunlar yanında saldırganlık potansiyelinin en yüksek düzeyde seyrettiği savaş kurbanlarının, çocuklar ve siviller olmasının insanlığa yöneltilecek en önemli ‘soru’ olarak görüldüğüne işaret ederek; “İnsani değerlerin denge unsuru olabilmesi koşulu, halen faydalanılabilecek  en evrensel, en kutsal ve en etkili çaredir” değerlendirmesini yaptı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu