KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Gaz kaçağı faciasında zanlılarının evinden uyuşturucu çıktı! Tutuklu sayısı 4’e yükseldi

Gazimağusa’da gaz kaçağı tespit edilen ve 1’i ölü 3 kişinin baygın olarak bulunduğu evden çıkan uyuşturucuyla ilgili tutuklu sayısı 4’e çıktı

Gazimağusa’da gaz kaçağı tespit edilen ve 1’i ölü 3 kişinin baygın olarak bulunduğu evden çıkan uyuşturucuyla ilgili tutuklu sayısı 4’e çıktı.

Olayın ardından Z.L.O.(E-26), K.E.(E-19), J.C.O.(E-30)’yu tutuklayan polis, A.O.O.’yı da hastaneden taburcu olduktan sonra tutukladı ve mahkemeye çıkartarak aleyhlerine 7’şer gün tutukluluk emri temin etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne Yargıç Nuray Nejdet huzurunda bugün görüşülen duruşmada, mahkemeye tahkikatla ilgili bilgiyi NKÖM görevli polis çavuşu Hasan Selvili aktardı.

Tanık polis Hasan Selvili, Ani ve Gayri Tabii Ölüm (muhtemelen gaz zehirlenmesi meselesinin meydana geldiği ikametgahta bulunan zanlıların, kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan methaldar olduklarını anlattı.
Hasan Selvili, 22 Aralık 2022’de, Gazimağusa’daki adli polisten aldığı ihbar doğrultusunda, konu evde gerçekleştirdiği aramada, içerisinde tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 4 adet sarma sigara ile 1 adet sigara izmariti ve içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan öğütücüyü bularak el koyduğunu hatırlattı.

Polis, emareleri incelemeye gönderdiğini ancak henüz bir sonuç temin edemediğini belirterek mahkemeden, tahkikatının selameti için zanlılar aleyhine 7’şer gün ek tutukluluk emri istedi.

Mahkeme, zanlıların, tahkikatın selameti açısından taşebi uygun buldu ve zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmasına izin verdi.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu