KıbrısManşetSiyaset

Gazeteci Ayşemden Akın’a TC Dışişleri Bakanlığı’ndan soruşturma şoku!

TC Dışişleri Bakanlığı, gazeteci Ayşemden Akın hakkında soruşturma başlattı

GIYNIK ÖZEL

Gazeteci Ayşemden Akın’ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak TC Dışişleri Bakanlığı tarafından hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul’da yaşayan ailesinin evine dava tebliği gönderilmesi sonrası gelişen süreçte bir polis memurunun kendisine ulaştığını ve TC Dışişleri Bakanlığı’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrenen Akın, yaşadıklarını GIYNIK Gazetesi’ne anlattı.

“Türkiye devletine ve temsilcisine hakaret amaçlı ve halkı kışkırtmaya yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle TC Dışişleri Bakanlığı’nın hakkımdaki suç duyurusu ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma açılmış” diyen Ayşemden Akın, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında cezalandırılmam isteniyor” açıklamasında bulundu.

Akın, TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından kendisine dava tebliğinin ulaştırılmasının ardından ifade vermeye çağırılacağını belirterek, “Türkiye’de ifadeye çağrılmayan gazeteci kalmamıştı anlaşılan sıra bize de geldi” dedi.

TC Dışişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu yapması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma açılan Ayşemden Akın 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında yargılanacak.

TC Türk Ceza Kanunun 5237’nci maddesi ise kişi hak ve özgürlüklerini kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevresi, toplum barışını korumak, suç işlemesini önlemek adına cezalandırmaları kapsıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu