KıbrısManşet

Gazeteci Özcanhan: Kıbrıs Türk halkı yan gelip yatmadı!

Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihinde Mücahit ve gazeteci olarak en ön saflarda yer alan Özcan Özcanhan, “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi ile ilgili görüşlerini açıkladı. Özcanhan, senaryonun Kıbrıs Türk mücadele tarihini doğru anlatmadığını ifade ederek, “Kıbrıs Türk halkının mücadelesi doğru anlatılsın” dedi

Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihinde Mücahit ve gazeteci olarak en ön saflarda yer alan Özcan Özcanhan, “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Özcanhan, senaryonun Kıbrıs Türk mücadele tarihini doğru anlatmadığını ifade ederek, “Kıbrıs Türk halkının mücadelesi doğru anlatılsın” dedi.

Özcanhan, açıklamasının tamamında  “İNŞALLAH  DÜZELTMELERE DE  YER VERİLİR…. Bir Zamanlar Kıbrıs  dizisi TRT 1  de   başlatıldığı  ilk bölümünden  memnun kalmadığımızı belirtmeyi görev saydım….  Çok eleştirenler oldu. Beğenen azınlık da….Eksiklikler  ve  yanlışlar  çok…Ama, beni en fazla  üzen, Kıbrıs Türkünün hiç direnmediği izleniminin verilmesidir.. Fedakar  Kıbrıs Türk genci, ihtiyarı, kasabı, manavı, işçisi vs…daha Türkiye devreye girmeden  ŞANLI DİRENİŞ   başlatmıştı Rum’un  üstün güçlerine ve silahlarına karşı…

Arkadaşlarımın hakkını yedirtmem, onları unutturmam. Saygı  ile selamlarım… Bu dizinin hazırlayıcıları , acaba sordu, aradı mı, duydu mu  KARA ÇETE, 9 EYLÜL, VOLKAN  ne idi ?

1950-55-58’e kadar bir avuç nisanımızın, sopalarla, nacaklarla, küreklerle, kendinin yaptığı silah ve bombalarla  canını  malını namusunu korumaya  yöneldiğini  bilmiyorlarsa  sorup öğrenebilir ve dizide ta başında yer verebilirdiler…

İsmail Beyoğlu, Ulus Ülfet, Ertan Mustafa  nasıl şehit oldular? Hiç  duymadılar  mı ? Benden duysunlar, öğrensinler  ve  daha birçok eksik ve yanlışı  düzeltsinler… Olayları yaşayanlar  var, bulsunlar, konuştursunlar…Öyle  kendi çalıp, kendi oynayarak ne  dizi olur ne de belgesel..

Rum-Yunan ikilisinin  yaptıklarını  yaşayan, Küçük Kaymaklıda  evini barkını kaybeden ailelerdenim.. Vahşice, barbarca saldırdıklarını  katlettiklerini, gören bilen hala hayatta olanlar var.. Onları bulup  dizide yer verilmeden, abartarak, uydurarak, kin, nefret saçarak  olmaz bu  işler…

EVET  BİZLER ÇEKTİKLERİMİZİ  UNUTMADIK  UNUTMAYACAĞIZ..  Türk  hükümetleri, Adnan Menderes zamanından başlayarak, bizlere yardım eli uzatmış, her türkü desteği vermiştir. Minnettarız..  ANCAK BİZLER , RUMA KARŞI TOPARLANIP DİRENİŞE GEÇMESEYDIK  BU  GÜNLERE  ULAŞAMAZDIK…Dizide, sanki de Kıbrıs Türkü yan gelip yattı ve  birilerinin gelip kurtarmasını bekledi.

HAYIR..KIBRIS TÜRK HALKI AYAKLANDI DİRENDİ  VE YARDIMLAR  ONDAN SONRA  GELDİ.  Bilinmesinde  ve değerlendirilmesinde yarar var..  Lütfen, senaristler, prodüktörler, yöneticiler   dizide  KIBRIS TÜRK HALKINI VE DRENİŞİNİ YARAŞIR BİÇİMDE  YANSITMAYA  BAKSINLAR…” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu