KıbrısManşetToplumTürkiye

Gaziantep’te emekçi kadınlar rüzgârı

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Ada Koop, Gaziantep’te düzenlenen 5. Kooperatifçilik Fuarı’nda büyük ilgi çekti

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Ada Koop, Gaziantep’te düzenlenen 5. Kooperatifçilik Fuarı’nda büyük ilgi çekti.

FUARIN GÖZDELERİ
Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ve Ada Koop, Gaziantep’te düzenlenen 5. Kooperatifçilik Fuarı’nda bir araya gelerek açtıkları stantlarıyla büyük ilgi topladı. Türkiye Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın daveti üzerine Gaziantep’e giden heyet, stantlarında özellikle Kıbrıs’ın zengin geleneksel yeme içme kültürünü tanıtarak ziyaretçilerin dikkatini çekti.

KIBRIS ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ
Kıbrıs’ın kuzeyindeki kadın kooperatiflerinin neredeyse bir sofra niteliğinde kurulan stantları, geleneksel el işleriyle harmanlanarak ziyaretçilere görsel bir şölen sunuldu. Bolat’ın yanı sıra Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ve diğer yetkililer ile kooperatifçilik duayenleri, heyetin standına yoğun ilgi gösterdi. Kıbrıs’ın renkli kültürünü Gaziantep’e taşıyan kooperatifler, önemli isimlerle bir araya gelerek, Türkiye ile Kıbrıs arasında köprüler kurarak dayanışma ruhunu canlı tuttular.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu