KıbrısManşetToplum

Gazimağusa Belediyesi barınağının ameliyathanesi donanımlı altyapıya kavuştu

DND Homes’un sponsorluğunda Gazimağusa Belediyesi barınağının ameliyathanesi donanımlı altyapıya kavuştu

 

 

Mağusa’yı Dayanışma İyileştirecek Projesi kapsamında Gazimağusa Belediyesi Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ameliyathanenin altyapısının oluşturulmasına sponsor olan DND Homes Direktörü Ozan Dökmecioğlu ile Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay bugün bir araya geldi. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Belediyenin zor durumda olduğu bir zamanda hızır gibi yetiştiğini ifade ettiği Ozan Dökmecioğlu’na yaptığı önemli katkıdan dolayı teşekkür etti. Gazimağusa Belediyesi’nin eski başkanlarından Necdet Dökmecioğlu’nun oğlu olan DND Homes Direktörü Ozan Dökmecioğlu ise ekip olarak çalışmanın önünde hiçbir güç duramayacağını ve herkesin elini taşın altına koyması gereken bir zamanda olduğumuzu ifade etti.

Gazimağusa Belediyesinin, barınağın ameliyathanesinin hem altyapı hem donanım olarak geliştirilmesiyle sokaktaki köpekleri kısırlaştırma hedefi doğrultusunda çalışmalara başlayacak. Çiplemelerle sahipli köpeklerin kayıt altına alınması ve kısırlaştırma çalışmalarıyla birlikte sokaktaki köpek sayısı kontrol altına alınmış olacak.

Gazimğusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında, Belediyenin hem sivil toplum örgütleri hem işi insanları hem de konunun uzmanları ile iş birliği içinde takım çalışması yaptıklarını, hiçbir beklentisi olmadan gönüllü olarak Belediye çalışmalarına katkı koyan kişilerin olduğunu ifade etti. Başkan Uluçay, “herkes inanıyor ki Gazimağusa Belediyesi bu dayanışma ile güzel bir örnek olabilir” diyerek, konunun diğer kurum ve kuruluşlara örnek olabileceğini, kötü olan şeylerin kötülüğü güzel olan şeylerin ise güzelliği çektiğini ve vesile olduğunu belirtti. Gazimağusa’daki köpekler konusuna farklı bir eylem planı hazırlığında oldukları bir dönemde Ozan Dökmecioğlu’nun hızır gibi yetiştiğini ve barınağın altyapısını geliştirerek önemli bir hizmet verilmesini sağlayacağını ifade eden Başkan Uluçay, kentteki köpek sayısı arttığı zaman hem çocuklar hem de yaşlılara rahatsızlık verdiğini ve tehlikenin ortaya çıktığını bunun da köpeklerin varlığıyla ilgili şikayetleri artırdığını ifade etti.

DND Homes Direktörü Ozan Dökmecioğlu ise Belediyenin yaptığı ekip çalışmasının önemine dikkat çekerek, “ekip olarak çalışanın önünde hiçbir güç duramaz. Herkesin elinin taşın altına koyması gereken bir zamandayız.” dedi. Konuyla ilgili bir de basın açıklaması yapan Dökmecioğlu, merkezi ABD’de bulunan önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketi DND Homes’un kurucuları olan kendisi ve Netice Dökmecioğlu ile belediyenin sokaktaki sahipsiz köpekleri azaltmak için başlattığı çalışmalara ve barınağa destek olmak istediklerini, sokaktaki ve barınaktaki köpeklerin kısırlaştırılması ve köpek sayısının azaltılmasına sponsor olduklarını ifade etti. Dökmecioğlu, bu katkıyı yapmaktan dolayı gurur duyduklarını, tüm canlıların refahına katkıda bulunmanın toplum üyelerinin ve kendilerinin sorumluluğu olduğunu, DND Homes North Cyprus’un hayvan refahını önemsediğini, belediyenin halka güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratma çabalarını desteklediğini ifade ederek, diğer kurum ve kuruluşları da bu amaca hizmet vermeye davet etti.

Belediyenin Sağlık Şube Amiri İlke Soyer ise, barınağın ameliyathanesinin geliştirilmesiyle günde 3 veya 4 kısırlaştırma yapacak duruma geldiklerini ifade ederek, önce İsviçre ardından ise Meksika’dan gelecek ekiplerle kısırlaştırma çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu