Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Gazimağusa Belediyesi, şarküteri ve kasaplarda denetim yaptı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Gazimağusa Belediyesi, süpermarketlerde yer alan şarküteri ve kasap reyonlarında kapsamlı denetimler yapıldığını ve yaklaşık 800 kilogram muhtelif et ürününün uygun muhafaza koşullarında saklanmadığı için imha edildiğini bildirdi.

Gazimağusa Belediyesinden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, Gıda Mühendisleri Odası ile imzalanan protokol kapsamında denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta ekipleri bu çerçevede gıda mühendisi eşliğinde kent genelinde faaliyet gösteren 8 süpermarket ile bu marketlerde yer alan şarküteri ve kasap reyonlarında kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Kontrollerde, söz konusu 8 süpermarketin tamamına sağlık karnesi, hijyen koşulları ve işletme izinleriyle ilgili eksiklikler nedeniyle ihbar verildi. İşletmelere, belirtilen eksikliklerin giderilmesi için yasal süre tanındı.

Denetimler sırasında özellikle kasap reyonlarında yapılan kontrollerde, yaklaşık 800 kilogram muhtelif et ürününün uygun muhafaza koşullarında saklanmadığı ve paketleme kurallarına uymadığı tespit edildi. Halk sağlığını tehdit eden söz konusu ürünlere el konularak imha edildi.

Belediye, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdüreceğini, tüm işletmelerin de hijyen ve gıda güvenliği kurallarına eksiksiz uymasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu