KıbrısManşetToplum

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi 1 yıllık icraat raporunu açıkladı

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi 1 yıl içerisinde okul kantinlerini, birçok iş yeri ile iş yeri çalıştırma izinlerini ve çalışanlarının sağlık karneleri, kaçak yapı denetimlerini sıklaştırarak kanunsuzlukları kontrol altına alırken, yine bu süre içerisinde iş yerlerinden sağlık ve hijyen koşullarına uymayan, son kullanma tarihi geçen binlerce gıda ve içecek tespit edilerek müsadereleri sağlandı. Zabıta Birimi ayrıca kente turist olarak geldiği ve izinsiz işportacılık yaptığı tespit edilen kişilere de müdahale ederek söz konusu şahısların satışa sunduğu ürünlere el koyup müsadere edilmelerini sağladı.

Zabıta Birimi 1yıl içerisinde belediye sınırlarındaki izinli tüm market ve bakkal dükkanları kontrol ederek tarihi geçmiş etiketsiz ve ambalajı hasar görmüş 5 bin 915 adet bira, bin 628 adet bisküvi ve çikolata, 4 bin 649 adet kola, meyve suyu ve soda, bin 389 adet irmik, un, baharat ve puding, 895 adet kuruyemiş ve cips çeşitleri, 520 adet salam, sosis, köfte ve tavuk, 572 adet süt ve peynir çeşitleri, 367 adet konserve balık ve humus ile turşu ve 876 adet mısır gevreğini müsadere ederek imha etti.

2023 yılı süresince Belediye hudutlarında bulunan restoran, kafe, büfe, pastane, berber, kuaför, güzellik salonu, kasap ve imalathane gibi iş yerlerinde hijyen koşulları, işletme izni ve sağlık karneleri denetlenirken, hijyen koşullarına uymayan ve sağlık karnesi olmayan 336 işletmeye ihbar verildi, ihbar süresinde kurallara uyum göstermeyen restoran, kasap ve berber gibi 17 işletme mühürlendi.

Zabıta Birimi’nin 1 Ocak 2023 tarihinden beri kentin düzeni ile kent halkının sağlık ve esenliğini korumak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında;
Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm okul kantinleri ve tuvaletleri kontrol edilerek eksikleri bulunan 7 okul kantin işletmesine ihbar verildi.

Belediye sınırları içerisindeki faal olan 2 bin 750 işletmenin 2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında iş yeri çalıştırma izni ve çalışanların sağlık karneleri denetlenerek 2 bin 401 iş yerine eksikliklerinin giderilmesi yönünde yazılı ihbar verildi.

Belediyeler Yasası’nın verdiği yetki ile 2023 yılı Mart ve Nisan aylarında kent genelindeki reklamlarla ilgili detaylı bir çalışma yürütülerek 4 bin 456 reklam kayıt altına alındı.

51/95 Belediyeler Yasası’nın 94. Maddesi gereği Belediye sınırları içerisinde yer alan tüm market ve sebze-meyve satışı yapan işletmelere kıymet-tartı ücretlendirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapılarak kontrol altına alınmaları için çarşı memurları ile birlikte denetimler yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi İmar Birimi ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 11 kaçak yapı mühürlendi.
Ülkeye turist olarak giriş yaptığı ve izinsiz işportacılık yaptığı tespit edilen satıcılara müdahale edilerek satışa sundukları çorap, tespih ve boncuk gibi birçok ürün müsadere edilerek toplandı.

2023 yılı sonuna kadar Zabıta Birimi’ne gelen 1022 iş yeri izin başvurusu ve iş yeri kapatma dilekçesi günlük olarak yerinde incelenerek raporlandı.

Kanalizasyon iyileştirme projesi kapsamında trafiğin akışı ile ilgili problem yaşanan noktalarda hafta sonu da dahil olmak üzere görev yaparak trafiğin düzenli bir şekilde akışı sağlandı.

İmar Birimi’nin mahkemelik olduğu konularda mahkeme ihbarnameleri teslim edilerek mahkemede yemin beyanında bulunuldu.

Yaz döneminde Silver Beach’e izinsiz konuşlanan karavanlara ihbar verilerek kaldırılmaları sağlandı.
Perşembe günleri kurulan Perşembe Pazarı’nda stantların yer işgal harcı ücretleri faturalandırılarak temin edildi.
Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ve vatandaştan gelen şikayetlere günlük olarak müdahale edildi ve sorunlar yasa çerçevesinde çözümlendi.

Belediyeye ait veya kamusal alanda 30 gün süre ile terk edilmiş motorlu, motorsuz araçlar için 133 ihbar verildi, ihbar süresine uymayan 63 araç çekici ile kaldırıldı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu