KıbrısManşetSürmanşet

Mağusa esnafı ayaklandı!

Mağusa esnafı, DAÜ'nün almış olduğu 'Çevrimiçi' egitime devam kararını protesto etmek için DAÜ önünde toplandı.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Doğu Akdeniz Üniversitesi yönetiminin 21 Eylül tarihinde yaptığı online eğitim açıklamasının ardından Gazimağusa esnafı ayaklandı.

Esnaf, DAÜ’nün bir an önce öğrencilerini adaya çağırıp eğitime başlaması gerektiğini savunuyor.

Mağusa ve çevresinde faaliyet gösteren yaklaşık bin 800 esnaf, DAÜ Rektörlüğü önünde bugün eylem çadırı kurarak, yeni dönem için alınan kararların yaratacağı problemlerden ve öğrencileri adaya gelmeye teşvik edilmemesi gibi sebeplerden ötürü eylem yaptı.

Mağusa esnafı, DAÜ’nün almış olduğu ‘Çevrimiçi’ eğitime devam kararını protesto etmek için DAÜ önünde toplandı.

200’e yakın eylemci çadır kurarak, eylemlerini sürdüreceklerini kaydederken, üzerinde ‘Mağusa Esnafı’ yazan siyah çelenk ise gözden kaçmadı.

Gazimağusa Esnafı adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ekrem Soyşen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir eğitim adası olduğuna dikkat çekerek, DAÜ’nün Gazimağusa ile bütünleşen bir kent üniversitesi olduğuna işaret etti.

Bakanlar Kurulu’nun vermiş olduğu karar doğrultusunda yüzde 40 online, yüzde 60 yüz yüze olacak şekilde seyreltilmiş eğitim hedeflendiğini anımsatan Soyşen, bu karara rağmen DAÜ senatosunun bunun aksi bir karar aldığını söyledi ve kararın hangi amaca hizmet ettiğini sordu…

Üniversite yönetimi tarafından yapılan görüşmelerde Bakanlar Kurulu’nun kararı doğrultusunda hareket edileceğinin söylendiğini de kaydeden Soyşen, esnafın tüm hazırlığını buna göre yaptığını anlattı.

Soyşen, “Şu bir gerçek ki bu ülkede yükseköğretim olmaz ve adaya öğrenci gelmezse ekonominin çarkları dönmez. Bu ülkeye öğrenci akışı olmazsa adada hayat durur. Şu an birçok esnaf kepenk indirmiş durumda” dedi.

Soyşen, esnafın çağrısına kulak verilmemesi halinde tepkilerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne siyah çelenk bırakıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu