KıbrısManşetToplum

Gazimağusa’da Kurban Bayramı için alternatif mezbaha kuruldu

Gazimağusa Belediyesi, Kurban Bayramı süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Kurban Bayramı’nda mevcut mezbahada oluşacak yoğunluğu önlemek amacı ile Gazimağusa Belediyesi Tır Parkı’nda alternatif mezbaha oluşturuldu.

Alternatif mezbaha alanında bayram süresince hem kurbanlık hayvan kesimi yapılabilecek, hem de kesim yapacak olan vatandaşlar hayvanlarını oluşturulan güvenli alan içerisinde kesim yapacağı güne kadar hayvanını güvenlik eşliğinde muhafaza edebilecek.

Oluşturulan mezbaha alanında kesim ve temizlik işlemleri için belediye personeli vatandaşa yardımcı olacak.
Bölgede kurban kesimi için iki mezbaha alanının olacağından Kurban Bayramı’nda evlerde kurban kesimi yapılmaması için uyarıda bulunulurken, kurban atıklarının toplanması için ek hizmet verilmeyecek.

Arife günü de hizmette olacak Gazimağusa Belediye Mezbahası Kurban kesimi için bayram boyunca açık olacak.
Gazimağusa Belediyesi, bayram süresince acil durumlar için bütün birimlerinde acil müdahale ekipleri ile de sürekli göreve hazır durumda. Acil durumlarda 185 veya 0548 8166002 numaralı telefondan aranabilecek.

Gazimağusa Belediyesi mezarlıklarda, şehitlikler ve camilerde devam ettiği rutin çalışmalarına ek olarak bayramda yaşanacak yoğunluğa karşı temizlik konusunda ortaya çıkacak ihtiyaçları karşılamak için de önlemlerini aldı.

Bayram tatili boyunca evsel atık toplama hizmetlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan mevcut program aynen uygulanırken, sokakların genel temizliği bayramın 1. günü ve diğer günlerde ana caddelerde devam edecek.
Bayram tatili süresince, su hatlarında meydana gelecek patlak ve arızalar için Belediyenin Su İşleri Birimi’nin acil durumlarda kullandığı 0548 8166032 numaralı telefon aranabilecek.

Cenaze ve defin hizmetleri için bayram günlerinde de 0548 8166051 numaralı hizmet telefonu yirmi dört saat aranabilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu