KıbrısManşetSiyasetToplum

“Gaziveren, İskele olma yolunda”

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, altyapı açısından gerekli hazırlıklar yapılmadan, Gaziveren bölgesinde hızla yapılaşmaya gidilmesinin ikinci bir İskele vakası yaratacağını vurguladı

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, altyapı açısından gerekli hazırlıklar yapılmadan, Gaziveren bölgesinde hızla yapılaşmaya gidilmesinin ikinci bir İskele vakası yaratacağını vurguladı.

“GAZİVEREN İMAR PLANI NEREDE?”
Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Gaziveren bölgesine binlerce konut inşaatının gündemde olduğu bu dönemde, imar planı hatırlatmasında bulundu. Altyapı açısından gerekli hazırlıklar yapılmadan, hızla yapılaşmaya gidilmesinin ikinci bir İskele vakası yaratacağına vurgu yapan Karlıtaş, plansızlık ve denetimsizliğin ülkenin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

“BİR ANDA NÜFUS 30 BİN’E ÇIKACAK”
“Lefke İmar Plânı ve Turizm Gelişim Planı dışında bir inşaat yağması, Gaziveren bölgesine geldi geliyor” diyen Karlıtaş, “altyapı yok, su kaynakları yetersiz, yol yok, çevre, tarım, bölgenin özgün değerleri ve mukayeseli avantajları hiç önemsenmiyor. 15 bine çıkacak konut kapasitesi bir anda bölgede 30 bin yeni nüfus anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“ARAZİLER DÖNÜMÜ 100 BİN STERLİN’E SATILIYOR”
“Taşıma kapasitesi ve hangi planlamaya göre bu gidişat hesaplandı?” sorusunu yönelten Karlıtaş, “Bir anda Türk malı araziler dönümü 100 bin Sterlin’den satılmaya başlandı. Bu araziler hangi planlamaya göre imara açılacak” şeklinde konuştu. “Gelişmişlik devasa dikey yapılaşma değildir” diyen Karlıtaş, “Gelişmişlik, plânlı, korumacı sürdürülebilir çevre anlayışı ile geleceği düşünerek büyümektir. Dünyada bu çok denendi. Kısa vadede para, sağlayan imkânlar ve beton yığınları bazı kesimlere cazip gelebilir. Ancak uzun vadede geri gelmeyecek değerlerimiz yok olunca, iş işten geçmiş olacak” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu