DünyaManşetToplum

Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı

Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı. Filistin Sağlık Bakanı, hastanenin yoğun bakımında tutulan 39 bebeğin oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 36’ıncı gününe girerken, başta hastaneler olmak üzere sivillere ait pek çok nokta havadan ve karadan hedef alındı.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresi ile Gazze’nin kuzeybatısındaki Rimal, Şeyh Rıdvan ve Nasr mahalleleri ile Eş-Şati Mülteci Kampında sivillerin yaşadığı evler İsrail uçakları ve topçu birlikleri tarafından vuruldu.

İsrail ordusunun, hastaneleri karadan ve havadan vurması nedeniyle ambulansların çalışamadığı ve yaralı naklinin de yapılamadığı kaydedildi.

İsrail savaş uçakları, Gazze’deki Şifa Hastanesinin ameliyathane bölümünü bombaladı.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki Şifa Hastanesinin ameliyathane bölümünü vurduğu belirtildi.

İsrail, Gazze’deki hükümetin defalarca reddetmesine rağmen, “askeri amaçlarla kullanıldığı” iddiasıyla Şifa Hastanesi ve çevresini bombalıyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da, “İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldı.” ifadelerine yer verildi.

Şifa Hastanesinde 39 bebek oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanı, Şifa Hastanesinde yoğun bakımda tutulan 39 bebeğin oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da, “Şifa Hastanesindeki oksijen makinelerinin durması nedeniyle bazı hastaları kaybettik.” ifadelerini kullanmıştı.

Şifa Hastanesi Müdürü: Biriken cenazeleri hastanede defnetmeye çalışacağız

Filistin devlet televizyonunun Telegram kanalındaki habere göre, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, dünya ülkelerinin İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde hastaneleri bombalamasına sessiz kaldığını belirtti.

Ebu Selmiye, “Bizim ölümle aramızda saatler kaldı. Dünya ise bizi izlemekle yetiniyor, bizler sayılardan ibaret değiliz.” dedi.

Hastanede hayatını kaybeden ancak defnedilemeyen Filistinlilere ait cenazelerin çokluğuna işaret eden Ebu Selmiye, “Biriken şehit cenazelerini, İsrail ordusunun muhitini aralıksız bombaladığı hastanenin içinde defnetmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Gazze’den yayın yapan Aksa televizyonuna konuşan Şifa Hastanesindeki bir doktor ise, “Hastanenin bitişiğindeki tüm binalar bombalandı. (İsrail güçleri) Hastane yerleşkesinde hareket eden her şahsı hedef alıyor.” ifadelerini kullandı.

Şifa Hastanesi’nden Cerrah Obeid: Yaralı insanları terk edemem

Sivil Toplum Kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar’ın (MSF) üyesi olan Cerrah Mohammed Obeid, kendisi ve iş arkadaşlarının Gazze’deki Şifa Hastanesindeki yaralıları terk edemeyeceğini söyledi.

Channel 4 News’a konuşan doktor Obeid, çalıştığı Şifa Hastanesindeki hastaların yaklaşık yüzde 90’ının hava saldırıları sebebiyle hastaneyi terk ettiğini ancak cerrahi ve genel tıbbi işlem görmüş hastaların yürüyemeyecek durumda oldukları için hastaneyi terk edemediklerini aktardı.

Hastane çevresinde veya içinde Hamas üyeleri olup olmadığı ve silah depolanması iddiaları sorulduğunda ise hiçbir Hamas mensubunu ya da silah görmediğini, hastanede yalnızca hastaların olduğunu belirten Obeid, söz konusu hastaların ambulans eksikliğinden bölgeden tahliye edilemediğini kaydetti.

“(Hipokrat yemini etmiş) bir doktor olarak insanları korumaya söz verdim.” diyen MSF üyesi Obeid, sadece bir günde 25 hastaya operasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Buradan ayrılamam. Yaralı insanları terk edemem.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu