Kültür SanatMagazinManşet

Geek Fest 2022 Kyrenia 15-16 Ekim’de gerçekleştiriliyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve günümüz dünyasının popüler kültür festivali olan Geek Fest 2022 Kyrenia tüm meraklılarını bekliyor!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve günümüz dünyasının popüler kültür festivali olan Geek Fest 2022 Kyrenia tüm meraklılarını bekliyor!

Bu yıl 15-16 Ekim 2022 tarihlerinde iki gün olarak yapılacak bu etkinliği kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Geek Fest Kyrenia tüm hafta sonu boyunca 12:00-19:00 saatleri arasında Lord’s Palace Hotel’de yapılacaktır.

Geek Festival günümüz dünyasından bir çok popüler kültüre ait yeni deneyimleri sizlere sunmaya hazırlanıyor, etkinliğe giriş ücretsiz olup, meraklıları için adamızda yaygın olmayan bir çok ürünün sergileneceği stantlar bulunacaktır.

Günümüz dünyasında popülerliği her geçen gün artan bu tarz etkinlikler; Comic Con olarak bilinirken, ilk olarak ABD’nin San Diego şehrinde 1970’li yılların sonunda yapılmaya başlanmış ve kısa sürede yaygınlaşarak tüm dünyayı kasıp kavurmaktadır.

Etkinlikte; yurtdışından gelecek otuzdan fazla birbirinden renkli ve ilginç, oyun, anime, film ve dizi karakterlerine can verecek olan cosplay olarak bilinen konuklar, sizleri fotoğraf çekmek ve beraber eğlenmek için bekliyor olacak. Cosplayer Sanatçılarının yanı sıra etkinliğe özel kurulacak birbirinden renkli stantlarla yetenekli sanatçılar ile buluşabilecek ve onların eserlerini yakından görebileceksiniz.

Yine festival kapsamında, bir çok yönüyle diğer turnuvalardan farklı olacak adamızın en büyük e-Spor turnuvası yapılacaktır. Sonet eSport Center ve Cyprus Geek Team’in ortak düzenlediği turnuva ile ilgilenenler Sonet eSport Center’ın sosyal medya hesaplarından turnuvaya ücretsiz olarak katılabilecektir. Turnuva için bir çok zengin ödülün yanı sıra Cyprus Geek Dream Team adını verdiğimiz ve yurtdışından gelen Cosplayer arkadaşlardan oluşan takımın yapacağı gösteri maçı siz meraklılarını bekliyor olacaktır.

Dungeons and Dragons, Play Station gibi içeriklerin yanı sıra bu yıl daha önceki yıllardan farklı olarak etkinlikte bir birinden değerli konuklar ile söyleşiler yapılacaktır.

7’den 77’ye herkese hitap edecek olan bu etkinlik hem çocuklu aileler için eşsiz bir tecrübe hem de bu kültürün meraklıları için kaçırılmaması gereken bir etkinlik olacaktır.

Geek nedir?

Geek kelime anlamı olarak Sanal Dünyanın (Film, Dizi, Oyun, Anime vb.) sosyal insanlarla buluşmasını belirten bir kelimedir. Eğer süper kahraman filmlerini izlemekten keyif alıyorsan, herhangi bir konsol veya platformda oyun oynuyorsan, bilimkurgu dizi ve filmlerini izlemekten keyif alıyorsan , sende potansiyel bir Geek’sin!

Adamıza misafir olacak profesyonel Cosplayer’den bazıları;

Sosyal Medya Hesapları

Instagram: geek_fest_kyrenia

Youtube: Cyprus Geek Team

Tiktok: geek_fest_kyrenia

Facebook: Cyprus Geek Team

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Geek Fest’ten görüntüler:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu