GenelKıbrısManşet

“Geleceğimizi kararttınız!”

Bir yandan ekonomik kriz öte yandan suni şekilde oluşturulan siyasi krize bir de elektrik kesintileri eklendi. Halk kızgın

Bir yandan ekonomik kriz öte yandan suni şekilde oluşturulan siyasi krize bir de elektrik kesintileri eklendi. Halk kızgın

Siyasi krizin sorumlularından biri olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Tatar, “Milletimizin geleceği için çalışıyoruz” dedi

ÜLKE TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMİ… KKTC tarihinde hiç olmadığı kadar kötü bir dönem yaşıyor. Bir yandan ekonomik kriz öte yandan suni bir şekilde oluşturulan siyasi krize bir de elektrik kesintileri eklendi. Covid-19 salgını, ardından gelen anlamsız faiz indirimleriyle Türk Lirası’nın değerinin çakılması, bu nedenden dolayı enflasyonunun %100’e dayanması, “devletimiz çok yaşa” diye diye “partizanca ve kişisel çıkarlar uğruna” elektrik kurumunun işlevini yapamayacak hale getirilmesi, bunlar da yetmezmiş gibi; halk acil icraat beklerken, hükümet krizi yaratılması vatandaşı canından bezdirdi. Ülkede eskiden sadece dar gelirliler önünü görmezken, şimdi bırakınız orta gelir grubunu, üst gelir grubundakiler bile yarının ne olacağını kestiremiyor. Özellikle UBP içindeki koltuk kavgasını kızgınlıkla izleyen vatandaşlar, “yeter artık, geleceğimizi karartınız” diyor.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA… Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınmasını içeren Bakanlar Kurulu değişikliğini onaylamayarak “hükümetin istifasını” kabul eden ve siyasetimize kaosla karışık yeni bir kriz hediye eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün 23 Nisan kutlamaları nedeniyle etrafına toplanan çocukların gözünün içine baka baka, “Milletimizin geleceği için çalışıyoruz” dedi. Siyasi krizde yeniden ön plana çıkan Tatar’a özellikle muhalefetten büyük tepki var. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman önceki gün yaşananları “maskaralık” olarak değerlendirirken, dün de “Toplumda Tatar’ın TC ile diyalog içerisinde olduğu algısı var” dedi. HP Genel Başkanı Kudret Özersay da eleştirilerine yenilerini ekerken, “Gördüğümüz, Sucuoğlu, aynı hükümeti birkaç değişik bakan ile kurma yoluna gidecektir. Bugün yaşananlar da kurgudur” ifadelerini kullandı.

HER YER KARANLIK! Öte yandan, tüm bu siyasi kaos içinde Teknecik santralinin elektrik üretimine devam edebilmesi için sadece iki günlük (bugün itibarıyla bir günlük) yakıtı kaldığı iddia edildi. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) yakıt sıkıntısından dolayı üretimi yüzde 50 azalttığı bildirildi. Bu da yetmezmiş gibi; Çok uzun yıllardan beridir alım garantili elektrik üretimi anlaşmalarıyla Kıbrıs Türk halkının sırtından on milyonlarca dolarlık kârı kasasına koyan Aksa’nın, “alacakları var” gerekçesiyle üretimi sınırlandırdığı öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre AKSA, “alacaklarının ödenmemesinden dolayı” üretimi azaltmak için bazı jeneratörleri devre dışı bıraktı. Ortaya çıkan bu gerçeklere göre bir-iki gün sonra ülke genelinde çok daha uzun süreli kesintiler başlayacak ve her yer iyice karanlığa gömülecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu